Ga naar hoofdinhoud

28e Motek succesvolle automatiseringsbeurs

Met ruim 31.000 bezoekers uit 61 landen en 1002 (Motek) plus 87 (Bondexpo) exposanten uit 21 landen voldeed de 28e editie van de Motek aan de verwachtingen. Volgens beursorganisator P.E. Schall bevestigt het evenement hiermee zijn positie als belangrijkste beurs voor automatisering in productie, handling en assemblage.

Beide beurzen werden van 21 tot 24 september in de Landesmesse Stuttgart gehouden en trokken ruim 31.000 professionele bezoekers.De 1089 exposanten op beide beurzen toonden een compleet aanbod aan componenten, modules, veelsystemen en complete oplossingen voor de automatisering in de productie en montage, de lijm-, giet-, afdichtings- en schuimtechniek.

Tevreden

De exposanten meldden geen massale maar wel heel gerichte bezoeken en toonden zich juist vanwege dat laatste aspect zeer tevreden. Zoals één van de exposanten het uitdrukte: “weinig ruis dit jaar”. De 31.284 bezoekers uit 61 landen toonden zich bij enquetes ook tevreden omdat exposanten tijd hadden voor serieuze antwoorden op specifieke problemen.

De erkenning van het belang van de Motek en Bondexpo blijkt onder meer uit het bezoek van talrijke vertegenwoordigers uit de politiek, waaronder de minister van Economische Zaken van de deelstaat Baden-Württemberg, Ernst Pfister. Ook de pers was goed vertegenwoordigd; in totaal werden 362 journalisten van dagblad-, economische en internationale vakpers verwelkomd (waaronder schrijver dezes).

Schall-groep

De Schall-groep organiseert op eigen terrein en op beursterreinen elders in binnen- en buitenland in totaal 26 nationale en internationale beurzen. Zes daarvan zijn publieksbeurzen, de overige twintig zijn specialistische vakbeurzen zoals Motek (handlingtechniek), Optatec (optische technologie), Car & Sound (mobiele elektronica), Fakuma (kunststofverwerking), Blechexpo (plaatbewerking) en Control (kwaliteitsborging).

Motek en Control worden behalve in de Heimat ook georganiseerd in Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, China en India. Met zo’n 50 medewerkers haalt de groep, afhankelijk van de beursagenda, een omzet van zo’n 28 miljoen euro per jaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven