Ga naar hoofdinhoud

23.000 bezoekers voor Industriele Week

De Industriële Week trok tijdens de vier beursdagen ruim 23.000 bezoekers. De meeste exposanten toonden zich tevreden over de kwaliteit van de bezoekers, maar minder met het aantal dat toch een kwart lager is dan twee jaar geleden toen er 31.000 bezoekers waren. 57% van deze bezoekers liet weten geïnteresseerd te zijn in de vakbeurs Aandrijftechniek. 46% liet weten geïnteresseerd te zijn in de vakbeurs Industry & Automation. Tijdens het evenement vulden ruim 700 exposanten meer dan 25.000 m2 beursvloer.

Een kwart van de beursbezoekers was op het niveau van directie/ management en 56% was of eind- of medebeslisser. Wat daarnaast opviel is dat 43% van de bezoekers een omzetverbetering ziet, 34% denkt dat deze stabiel blijft en 23% houdt rekening met een verslechtering van de omzet.

De synergie tussen de beurzen van de Industriële Week is goed. 82% van de bezoekers van Aandrijftechniek heeft de andere beurzen bezocht (Macropak, Industry & Automation en Industrial Processing). Twee derde van de bezoekers van Aandrijftechniek heeft aangekondigd de volgende editie te bezoeken. Bij Industry & Automation heeft 85% van de bezoekers de andere beurzen bezocht. Twee derde van deze bezoekers gaat de volgende editie bezoeken.  

Verbreding van Aandrijftechniek
Project manager Martijn Beckers van beursorganisator VNU Exhibitions wil voor de volgende editie een nog completer en breder aanbod. “Aandrijf-techniek staat niet stil. We willen meer diverse partijen aan de beurs binden. Hydrauliek is bijvoorbeeld een segment waar wij meer aandacht aan willen besteden. Exposanten zijn hier mee bezig en wij willen met Aandrijftechniek het platform blijven waarop deze ontwikkelingen zichtbaar zijn.”

Ook over het aanbod van op Industry & Automation was Beckers zeer te spreken. “De waardering die wij daaruit voortvloeiend kregen van bezoekers en exposanten is voor een eerste keer boven verwachting. Voor de volgende editie gaan we hard werken om dit eerste succes verder uit te bouwen. Het veroveren van een prominente plek en markleiderschap is het uiteindelijke doel.”

De vakbeurs Aandrijftechniek kende dit jaar het derde lustrum. Om de 15e editie te vieren, werden enkele bedrijven bedankt voor hun jarenlange deelname aan de vakbeurs. Beckers vond het belangrijk om deze dragende krachten een blijk van waardering te geven. “Er zijn exposanten die al vanaf het begin van Aandrijftechniek op de beurs staan en voor deze toewijding zijn we ze heel dankbaar. De aankomende edities hopen we deze partijen te blijven verwelkomen.”

De volgende editie van de Industriële Week vindt van 2 oktober tot en met 5 oktober 2012 plaats.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven