Ga naar hoofdinhoud

10% meer bezoekers Hannover Messe

De organisatie van de Han-nover Messe is tevreden over de editie 2011. “De industrie heeft in Hannover een extra portie energie getankt en de conjunctuur-turbo opgeschroefd”, ver-telde dr. Wolfram von Fritsch, voorzitter van de Deutsche Messe AG. “Het toerental van de industriële motor is tijdens deze Hannover Messe nog verder opgevoerd.” Meer dan 6500 bedrijven uit 65 landen presenteerden zich en trokken daarmee zo’n 10% meer bezoekers dan de min of meer vergelijkbare editie in 2009. In vergelijking met vorig jaar waren er ruim 50% meer bezoekers, maar de editie 2010 werd ernstig getroffen door de vulkaanuitbarsting op IJsland.

De belangrijkste focus van Hannover Messe 2011. ‘Smart efficiency’, liep als een rode draad op de beursvloer en in de discussies op de forums. De meer dan zestig forums trokken meer bezoekers dan ooit (30% meer dan in 2009).

Energie en automatisering waren duidelijk de populairste thema’s. De maatschappij en alle huishoudens en bedrijven kijken goed naar de manier waarop we met zijn allen omgaan met energie. Het ging in Hannover over de ‘energiemix’ van de toekomst, maar ook over energetisch rendement. De boodschap van Hannover is:. we kunnen sneller energie besparen dan nieuwe installaties bouwen. De Hannover Messe toonde aan dat de industrie al voldoende efficiënte technologieën biedt – ze moeten alleen worden gebruikt. Deskundigen schatten de potentiële besparingen op ongeveer 30 %.

Meer bezoekers
In totaal kwamen meer dan 230 000 bezoekers naar Hannover Messe 2011. Vergeleken met de vergelijkbare editie van 2009 (toen 210.000) betekent dit een stijging van zo’n 10%. Ongeveer 60 000 bezoekers (meer dan een derde meer dan in 2009) kwam uit het buitenland.

De Hannover Messe 2011 werd geopend en daarna uitgebreid bezocht door de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse premier François Fillon. In totaal bezochten meer dan 120 internationale politieke en zakelijke delegaties het evenement.

De Hannover Messe 2012 wordt gehouden van 23 tot en met 27 april 2012.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven