Algemeen
Zytec FTorq
Zytec en Vos Gekas & Boot hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten (foto: Vos Gekas & Boot)

Zytec International, producent van magnetische inductie koppelingen, en Vos Gekas & Boot, specialist in rotating equipment, gaan een hechte technische samenwerking aan. Door deze samenwerking wordt de kennis en praktijkervaring van Vos Gekas & Boot gebundeld met Zytec’s deskundigheid op het gebied van inductie koppelingen.

Vos Gekas & Boot komt in de regelmatig pompsystemen tegen die problemen hebben met uitlijning, trillingen en hoge piekbelasting. Door het toepassen van de Zytec koppeling kan het bedrijf zijn klanten voorzien van de laatste technologie. Installatie is eenvoudig en dure precisie-uitlijning is niet nodig. Het is zelfs mogelijk om het toerental van de lastzijde te beïnvloeden, waardoor een afsluiter overbodig is en de koppeling als alternatief voor de frequentieregelaar kan dienen.

Zytec inductieve koppeling

De innovatieve koppelingen van Zytec worden voornamelijk toegepast in motorisch aangedreven systemen en werken alle op basis van hetzelfde principe: Door het creëren van een magnetisch veld in de inductiekoppeling is er geen vaste verbinding meer nodig tussen de assen van de motor- en de lastzijde. Hierdoor zijn vroegtijdige slijtage aan bijvoorbeeld lagers en overdracht van vibraties verleden tijd.

Door het gebruik van de inductieve koppeling wordt de belasting van het gehele pompsysteem gereduceerd, slijtage aan componenten teruggedrongen, en energieverbruik verminderd. Een terugverdientijd van een jaar is volgens het bedrijf mogelijk Vos Gekas & Boot ziet de koppeling als een aanvulling het ons huidige pakket om klanten te ontzorgen.

Hoewel beide bedrijven verschillen van kerntaak is het gezamenlijke doel duidelijk: technische problemen maximaal beperken door het inzetten van innovatieve, energiebesparende en economische producten en oplossingen.

Onderstaand filmpje geeft uitleg over de werking van de inductieve koppeling.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven