Algemeen
Zweden partnerland Hannover Messe 2019
Fredrik Fexe en Marc Siemering (zittend) ondertekenen het contract voor het partnerland voor de Hannover Messe 2019 (foto: Hannover Messe).

Zweden is het officiële partnerland van de Hannover Messe 2019. Fredrik Fexe (Executive Vice President van de Strategy & Business Development van het uitvoerend agentschap Business Sweden) en Marc Siemering (Senior Vice President Industry, Energy & Logistics van de Deutsche Messe AG) ondertekenden dinsdag 24 april het contract voor het partnerland. Zweden is daarmee de opvolger van Mexico als partnerland van de Hannover Messe.

Peter Eriksson, Zweeds minister van volkshuisvesting en digitale  ontwikkeling, zei tijdens de ondertekening: “Het is voor ons een grote eer volgend jaar partnerland te zijn. Dit biedt veel mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling tussen Zweden en internationaal actieve ondernemingen, organisaties en onderzoeksinstituten en op politiek niveau.

Samenwerking, innovatie en de digitale transformatie staan in de Zweedse presentatie in 2019 centraal. Wij willen de bezoekers van de Messe actief benaderen en hen een platform bieden voor netwerken, handel en investeringen. De Hannover Messe is hét trefpunt voor alle betrokken partijen die op het gebied van digitale doorontwikkeling en Industrie 4.0 zijn betrokken.“

“De Zweedse regering en industrie zijn actief bezig met de digitale transformatie“, aldus Dr. Jochen Köckler, bestuursvoorzitter van de Deutsche Messe AG. “Dat past goed bij de Hannover Messe, dat het perfecte toneel is om strategieën voor Smart Industry te presenteren, innovatieve oplossingen voor de wereldmarkt aan te bieden en netwerken uit te breiden.“

Zweden als partnerland

Zweden en Duitsland zijn al nauw met elkaar verbonden. Dit is begin 2017 nog geïntensiveerd door de ondertekening van een bilateraal innovatie-partnerschap. Beide landen zijn het daarin eens geworden over samenwerking op politiek, economonisch en institutioneel niveau. Dit heeft betrekking op mobiliteit, digitale doorontwikkeling van de industrie, gemeenschappelijke onderzoeksactiviteiten, testprojecten in het kader van Industrie 4.0 en de promotie van digitalisering en automatisering in het midden- en kleinbedrijf.

De Zweedse economie groeit. Het land behoort internationaal op tal van aspecten tot de koplopers – van economisch klimaat tot start-ups. Bovendien maken innovatiekracht en kwaliteit van leven Zweedse ondernemingen tot gewaardeerde handels- en investeringspartners. Met goed gevoel voor ondernemerschap, een hoog opleidingsniveau en ondersteuning vanuit de regering is Zweden het thuisland van zowel een dynamische startup-cultuur en enkele wereldberoemde multinationals als Volvo, Scania, Ericsson, Atlas Copco, Ikea en H&M.

De volgende editie van de Hannover zal vroeg plaatsvinden, van 1 tot en met 5 april 2019. Zes hoofdthema´s vullen de digitalisering van de productie en energiesystemen volledig in: IAMD (Integrated Automation, Motion & Drives), Digital Factory, Energy, ComVac, Industrial Supply en Research & Technology. Zweden als partnerland past goed in dat rijtje.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven