Algemeen
Zuidberg in Noord-Amerika
Tijdens de feestelijke ceremonie loste Rudolf de Jong, bedrijfsleider van Zuidberg North America Inc.,. symbolisch de eerste zending vanuit Nederland (foto: Hendrik Begeman).

Transmissiefabrikant Zuidberg heeft zijn Amerikaanse vestiging in Cedar Falls (Iowa) officieel geopend. In het bijzijn van onder andere de burgemeester van Cedar Falls, afgevaardigden van de State of Iowa, de directeur van de lokale Kamer van Koophandel en andere hoogwaardigheidsbekleders is het pand van Zuidberg North America Inc. officieel in gebruik genomen.

Het bedrijf uit Ens (bij Emmeloord) levert al twaalf jaar producten aan Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Trekkerfabrikanten zoals John Deere, New Holland, Case en Agco werden direct vanuit Nederland beleverd. Landbouwmechanisatie bedrijven werden beleverd door de Canadese importeur van Zuidberg. Laatstgenoemde zal als importeur voor Canada blijven fungeren, terwijl Zuidberg de klanten in USA en Mexico vanuit Cedar Falls gaat beleveren.

Filosofie van Zuidberg

De Nederlandse onderneming wil dichtbij de markt staan om specifieke wensen en behoeftes beter te kunnen begrijpen en in te vullen. Het was dus een logische stap om een vestiging met een eigen verkoop-, after sales- en expeditieafdeling in Noord-Amerika te beginnen. Met deze eigen vestiging wil de onderneming voor extra toegevoegde waarde voor haar klanten in Noord-Amerika vormen.

Zuidberg North America Inc. zal in het eerste jaar werkgelegenheid bieden aan zes personen. De productie zal in Nederland blijven plaatsvinden.

Twee productgroepen

Het bedrijf gaat de Noord-Amerikaanse markt met twee productgroepen bedienen. De productgroep Frontline Systems is gespecialiseerd in (co-)engineering, ontwikkeling en productie van innovatieve fronthefsystemen voor vrijwel ieder tractormodel. De fronthef en PTO-systemen worden geleverd aan zowel trekkerfabrikanten als dealers (after market).

De productgroep Transmissions is gespecialiseerd in (co-)engineering, ontwikkeling en productie van klantspecifieke transmissies. De aandrijfoplossingen worden geleverd aan fabrikanten in een breed aantal sectoren, waaronder landbouw, transport, automotive, marine, rail en infra en milieu.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven