Algemeen
Yokogawa PXiSE
Integratie van DER's en netcomponenten door geautomatiseerde netbesturing (bron: Yokogawa)

Yokogawa heeft alle uitstaande aandelen verworven van softwareontwikkelaar PXiSE Energy Solutions LLC. Met hun oplossingen kunnen nutsbedrijven en andere netbeheerders betrouwbare en stabiele stroom door hernieuwbare energiebronnen en gedistribueerde energiebronnen (DER’s) real-time beheren.

Door deze overname bouwt Yokogawa voort op zijn monitoring- en controle capaciteiten. Hiermee worden energieopwekkingsfaciliteiten en klanten geholpen in de sectoren voor elektriciteitstransmissie en -distributie hun doelstellingen voor schone energie te bereiken.

Duurzaam opgewekte stroom onvoorspelbaar

Hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon zijn cruciaal voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, maar de opgewekte stroom is onvoorspelbaar omdat ze worden beïnvloed door de weersomstandigheden. Het vereist ook een veel groter aantal eenheden verdeeld over een groter gebied om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken als een conventionele elektriciteitscentrale. Bovendien worden energieverbruikers zelf energiebronnen als ze zonne-energie en batterijopslagsystemen installeren. Deze factoren veranderen de aard van het net dat door nutsbedrijven wordt beheerd.

Real-time gegevens in combinatie met AI

PXiSE werd in 2016 gestart op basis van het idee dat real-time gegevens van het net in combinatie met kunstmatige intelligentie, nutsbedrijven helpen bij het beheren van het snel toenemende aantal gedistribueerde energiebronnen dat elk jaar online komt.

Sinds het bewijzen van dit concept heeft het bedrijf meer dan één gigawatt aan projecten geleverd in de VS, Azië en Oceanië, waardoor klanten zowel hun netbeheer- als emissiedoelstellingen kunnen bereiken. Voorafgaand aan de overname was het bedrijf een dochteronderneming van Sempra, een in de VS gevestigd energie-infrastructuurbedrijf, en was het gedeeltelijk eigendom van een dochteronderneming van Mitsui & Co., Ltd.

Holistische systeemoptimalisatie

PXiSE’s Active Control Technology (ACT) is een geautomatiseerd softwareplatform voor netbesturing dat bestaat uit hybride energiecentralebesturingen, microgrid-besturingselementen en een gedistribueerd energiebeheersysteem, waardoor holistische systeemoptimalisatie wordt bereikt door de integratie van groepen DER’s naast traditionele netcomponenten mogelijk te maken. Het kan ook de efficiëntie en productie van hernieuwbare energie op nutsschaal maximaliseren.

De gepatenteerde ACT levert een hogere betrouwbaarheid dan conventionele bewakings- en besturingssystemen voor energiesystemen dankzij de snelle meting en regeling, die naadloze overgangen van energiebronnen mogelijk maken. Integratie van externe datasets en voorspellende prognoses ondersteunen kosten- en winstoptimalisatie.

Gediversifieerde energievoorzieningsketen

In de energiesector heeft Yokogawa tientallen jaren ervaring in het leveren en optimaliseren van besturingssystemen voor conventionele energiecentrales over de hele wereld. Yokogawa’s controllers en industriële IoT-softwareplatforms ondersteunen faciliteiten voor het opwekken van hernieuwbare energie en energiebeheersystemen voor gebouwen, fabrieken en gemeenschappen.

De toevoeging van PXiSE aan de Yokogawa Group stelt het bedrijf in staat om wereldwijde klanten die betrokken zijn bij energietransmissie en -distributie te helpen de steeds meer gediversifieerde energievoorzieningsketen beter te beheren, de inzet van hernieuwbare energieactiva te maximaliseren en uiteindelijk betaalbare, betrouwbare en duurzame vormen van energie te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven