Algemeen
Yaskawa cobots
De HC20 cobot is geschikt voor het hanteren van grote werkstukken of het gelijktijdig verwerken van meerdere werkstukken. (foto: Yaskawa)

Cobots verlagen voor veel bedrijven de drempel om de eerste stappen te zetten in productieautomatisering. Maar cobots zijn vaak beperkt in capaciteit, zodat een reguliere industriële robot wordt ingezet. Het antwoord van Yaskawa hierop is de HC20DT, een cobot met 20 kg payload en een bereik van 1.70 m. Deze nieuwe cobot zal op de Yaskawa stand op de TechniShow live in actie te zien zijn.

Met een IP67 beschermingsklasse en food grade uitvoering kan de HC20DT in een breed scala aan industriële omgevingen worden toegepast. Hij is voorzien van een nieuw type ingebouwde Ethernet-kabel waarbij het eenvoudig is om een camera op het uiteinde van de robot te monteren.

Cobot met grotere capaciteit

De HC20 kan worden bediend met de YRC1000micro robotcontroller. Zoals alle HC-serie robots is de cobot uitgerust met sensoren voor de samenwerking met mensen. Hij stopt automatisch wanneer een externe kracht wordt gedetecteerd die de limiet op vooraf ingestelde waarden overschrijdt.

De arm is ontworpen in een vorm die voorkomt dat de handen van mensen vast komen te zitten of bekneld raken. De Yaskawa HC cobots kunnen allemaal worden voorzien van de nieuwe Smart Pendant, waarmee de programmering en bediening bijzonder eenvoudig gemaakt wordt.

Cobots en robots op TechniShow

Op de TechniShow 2020 (17–20 maart in Jaarbeurs Utrecht) toont Yaskawa samen met partners BMO en ProduLas een gevarieerd aantal cobot- en robotoplossingen voor handling en lassen.

BMO is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award met de Smart Centric E-Clamp. Deze intelligente centrische, automatisch instelbare machineklem is ontwikkeld voor het klemmen van meerdere productformaten in één continu proces. De SCE verlaagt de drempel tot automatiseren en maakt ‘high mix-high volume’ belading bereikbaar. BMO zal ook twee robotcellen live demonstreren.

Lasrobots

Op de Yaskawa stand zal ook de Weld4U cobotcel van ProduLas te zien zijn. Deze cel is voorzien van een hybride Yaskawa HC10 robot, die zowel industriële robot als cobot is. Hier is het eenvoudig programmeren en handmatig bewegen van een cobot gecombineerd met de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot. Te denken valt aan pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor, tactiel zoeken en multilayer lassen.

De Weld4U lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen.

De ArcWorld formule is simpel: de Yaskawa robot, manipulator, controller en stroombron staan samen op een enkel platform – ruimtebesparend en onmiddellijk klaar voor gebruik. Tevens is op de TechniShow een booglascel met foutherstelfunctionaliteit te zijn. Het doel van deze applicatie is de detectie en snelle afhandeling van lasfouten die kunnen optreden tijdens synchroon lassen van onderdelen.

 • metal Work

  Metal Work introduceert nieuwe elektrische aandrijvingen

  Metal Work introduceert nieuwe elektrische aandrijvingen Metal Work introduceert twee nieuwe elektrische aandrijvingen. Zo wordt het portfolio riemaangedreven stangloze elektrische assen uit de BK-serie uitgebreid  met de introductie van bouwgrootte 2. De andere noviteit betreft de nieuwe elektrisch aangedreven Elektro SSC-cilinders. De nieuwe riemaangedreven stangloze… Lees verder →

 • Motrac Industries webshop

  Motrac Industries lanceert webshop voor hydraulische producten

  Motrac Industries lanceert webshop voor hydraulische producten Motrac Industries heeft de afgelopen maanden intensief gewerkt aan een eigen webshop voor hydraulische componenten. De webshop is nu geactiveerd voor klanten, partners en alle belangstellenden. Klanten kunnen 24 uur per dag bestellen en  zoeken naar onderdeelnummers en… Lees verder →

 • webinar Groneman

  Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Interessante webinars deze en volgende week over slipkoppelingen Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen… Lees verder →

 • Phoenix Contact PLCnext certificaat

  Phoenix Contact reikt eerste PLCnext Certified Engineer uit

  Tristen Klein Meuleman (links) krijgt het PLCnext Certified Engineer certificaat uit handen van Bert van der Linden, beide werkzaam bij Phoenix Contact In een snel veranderende wereld, waarin steeds meer nieuwe technologieën en open systemen zullen worden toegepast, zal ook de industriële automatisering een fundamentele… Lees verder →

 • Faulhaber warmtebeeldcamera

  De compacte aandrijving achter de warmtebeeldcamera

  Een van de grote voordelen van temperatuurmetingen met warmtebeeldcamera's, is dat deze methode geschikt is voor massaal gebruik (foto's: Faulhaber) De coronapandemie heeft de hele wereld laten zien wat de gevolgen van een bijzonder besmettelijk virus kunnen zijn. Toeristen en reizigers droegen onbedoeld bij aan… Lees verder →

 • DAF ABB charging

  DAF introduceert laadstations voor elektrische trucks en bestelauto’s

  DAF Trucks introduceert een volledig serie hoogwaardige oplossingen (foto's: DAF Trucks) DAF Trucks introduceert een complete serie hoogwaardige laadoplossingen voor zowel de toonaangevende DAF LF Electric en DAF CF Electric trucks als andere elektrische bedrijfsvoertuigen, inclusief bestelwagens. De Eindhovense truckfabrikant biedt een volledige range vaste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven