Algemeen

Yaskawa toont democel op WoTS

democel
De Yaskawa IEC Machine Controller vormt het hart van deze motion control applicatie (foto: Yaskawa).

Op de vakbeurs WoTS 2018 zal Yaskawa de meest innovatieve producten van alle divisies laten zien. Onder meer toont men een werkende Singular Control demo cel. Deze maakt gebruik van producten van alle divisies van Yaskawa: Drives, Motion, Controls en Robotica. De Yaskawa MP3300iec vormt het vitale hart van de besturing.

Deze krachtige machinebesturing stuurt alle negen assen aan, zowel die van de robots als de servo-assen. In de getoonde applicatie stuurt de MP3300iec de snelle GP8 robot aan en een delta robot. Dit loopt via een aantal snelle, betrouwbare maar vooral ook veilige Sigma-7 servo’s die de deltarobot en de lopende band aandrijven. Daarnaast bevat de democel het modulaire en compacte I/O systeem SLIO voor de sensoren.

Co-robot

Op de Yaskawa stand is ook de nieuwste robot van het merk te zien, , de HC10 collaborative robot. Bezoekers kunnen het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van deze robot ervaren door de HC10 een paar taken te laten uitvoeren en de samenwerking met deze robot werkelijkheid te laten worden.

De Human Collaborative 10 is de eerste van een nieuwe roboticageneratie die Yaskawa heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar meer toegankelijke en collaboratieve robottoepassingen. Zowel als de meer high-end toepassingen met hoge snelheid en payloads, is er meer en meer vraag naar eenvoudigere en flexibel inzetbare robotsystemen.

Frequentieregelaars

Yaskawa toont ook de nieuwe generatie frequentieregelaars, die is begonnen met de modellen van de GA700 serie. Deze energetisch zuinige regelaars kunnen alle voorkomende motoren aandrijven en maken gebruik van geïntegreerde netfilters.

Ook te zijn zijn de Sigma-7 nieuwe generatie servo aandrijvingen met compacte motoren, goede koppel/volume-verhouding en geïntegreerde EtherCAT. Deze technieken past Yaskawa zelf al toe in de nieuwste robots van de GP-serie. Ook toont het merk de U1000 matrixomvormer die lewverbaar is voor vermogens van 4 kW tot 500 kW.

De matrixomvormer werkt met bi-directionele schakelaars die het mogelijk maken een variabele spanning en variabele frequentie rechtstreeks vanaf de driefasen netvoeding te creëren. De matrixtechnologie maakt het mogelijk om ook het volledige vermogen aan regeneratieve stroom in het voedingsnet terug te leveren.

PLC

De krachtige compact ePLC van Yaskawa, de Micro , is uitbreidbaar tot 158 I/O. Ook de modulaire 300 S wordt getoond, waarvan Yaskawa belooft dat die tot ten minste 2025 beschikbaar blijft. Met dit platform biedt het merk interessante opties voor reservedelen-management, retrofitting en uitbreiding van bestaande applicaties.

Ook wordt een praktijkvoorbeeld van MotoLogix getoond, de aansturing van robots vanuit een PLC. Hiermee wordt het eenvoudiger om robots te integreren in systemen en productielijnen, hierdoor neemt het gebruiksgemak voor de operator aanzienlijk toe. MotoLogix is beschikbaar voor het eigen Controls platform, maar ook voor Siemens, Rockwell en B&R.

De Yaskawa IEC Machine Controller vormt het hart van deze motion control applicatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven