Algemeen

Yaskawa neemt The Switch over

permanentmagneet asgenerator
Permanentmagneet asgenerator voor koopvaardijschepen van The Switch.

Yaskawa Electric Corporation, leverancier van motion control en robotica, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om The Switch over te nemen. Deze Finse fabrikant levert permanentmagneet generatoren en vermogensomzetters in de megawatt-klasse voor windenergie en andere toepassingen van duurzame energie. De overname moet de strategische doelstellingen van beide bedrijven ondersteunen en hun internationale aanwezigheid versterken.

De Yaskawa System Engineering Division heeft de focus al een aantal jaren gericht op de groei van zijn marktaandeel in duurzame, maritieme en industriële toepassingen. Afgelopen najaar sloten de twee bedrijven een strategische samenwerkingsovereenkomst waarbij Yaskawa toegang kreeg tot de technologie van The Switch in de energieopwekking in de megawatt-klasse. Omgekeerd kon de Finse onderneming hierdoor haar aanwezigheid in Japan verder ontwikkelen.

Aanvullende programma’s

De productportfolio’s van The Switch en Yaskawa vullen elkaar goed aan voor toepassingen in duurzame energie, scheepvaart en industrie. Permanente magneet (PM) machines en laagspannings-converters van The Switch bestrijken het vermogensbereik van 500 kW tot 8,0 MW en meer, terwijl Yaskawa middenspanningsomzetters bouwt die dit aanbod uitbreiden tot grote windturbines en andere toepassingen.

Voor de Finnen betekent de overname, dat Yaskawa’s netwerk beschikbaar is om de van The Switch in windenergie, maritieme en industriële toepassingen wereldwijd te promoten. The Switch zal als merk zijn eigen entiteit behouden voor geselecteerde markten en toepassingen.

Yaskawa en The Switch

The Switch startte zijn werkzaamheden in 2006 in Vantaa (vlak bij Helsinki) en behaalde in 2013 een netto omzet van 46,2 miljoen euro. Het bedrijf heeft eigen verkoopkantoren in Finland, Denemarken, Duitsland, Italië, Spanje, de Verenigde Staten en China. Yaskawa heeft een vestiging in Son en Breugel, die zich vooral met robotica bezig houdt. De motion control activiteiten worden verzorgd door Motion Control Automation (MCA) in Varsseveld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven