Algemeen
ROS-I robotica
De functionele componenten van een ROS framework (foto: Alten Mechatronics)

Teqnow, Alten Mechatronics en Mikrocentrum organiseren op dinsdagmiddag 9 april een workshop ROS-Industrial: toekomst van flexibele robotica. Plaats van handeling is het kantoor van Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. De workshop wordt ‘wegens succes herhaald’.

ROS is een open source cross-platform framework voor robot-specifieke software ontwikkeling. Het idee achter ROS is simpel: software ontwikkelaars een framework bieden voor het ontwikkelen van robotapplicaties, zodat zij voort kunnen bouwen op het werk van hun collega’s en ideeën en algoritmes kunnen uitwisselen. De flexibiliteit van ROS maakt het een geschikte tool voor de snelle ontwikkeling van intelligente industriële robots. Vandaar de subtiele subtitel Toekomst van flexibele robotica.

Workshop flexibele robotica

Voor velen is het echter de vraag wat ze met het het Robot Operating System (ROS) kunnen en hoe ze het kunnen gebruiken. De organisatoren willen deze en andere vragen gedurende deze informatieve hands-on workshop beantwoorden. Na de workshop is er ruimte voor een discussie over de toepasbaarheid van ROS voor de applicaties van de deelnemers.

Deelname aan de workshop kost € 95 euro (exclusief BTW). Leden van Mikrocentrum en/of de Metaalunie ontvangen € 25 korting. Inschrijving is mogelijk via de website van het Mikrocentrum.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven