Algemeen

Wittenstein levert op maat in plaats van aangepast

Wittenstein motor op maat
Een van de competenties van de Wittenstein-groep is het ontwerpen en bouwen van elektromotoren (foto's: Wittenstein).

Een volledig op maat gemaakte motor garandeert de best mogelijke prestaties, vermogensdichtheid, robuustheid, levensduur en economie. In de praktijk is het vaak niet mogelijk om voor klantspecifieke oplossingen uit te gaan van de catalogus of het bestaande productportfolio. Wittenstein Cyber Motor levert indien gewenst klantspecifiek ontworpen elektromotoren die op maat zijn gesneden voor individuele applicaties.

Het aanpassen van aandrijvingen aan een applicatie gaat bijna altijd samen met compromissen. Eisen definiëren, maakbaarheid testen, concepten uitwerken, prototypen maken, prestaties verifiëren en rijp maken voor serieproductie. Dit is de gangbare volgorde bij het samen met de gebruiker ontwerpen van klantspecifieke aandrijvingen.

Op maat

Bij het ontwerp van de motoren worden onder andere de uitvoering van de stator en de statorblikdoorsnede, het bepalen van de tussenkringspanning, de uitvoering van de wikkeling en het ontwerp van de rotor (lees: vermindering van massatraagheidsmomenten, plaatsing en dichtheid van de magneten) aangepast aan de applicatie.

Ook de mechanische en elektrische integratie biedt een hoge mate aan flexibiliteit en veelzijdigheid. Zo kan het fundamentele ontwerp variëren van een motor zonder behuizing tot en met een complete aandrijfmodule met reductor, koppeling, as, houdrem en andere componenten. Inbouw aan in- en uitgaande zijde is mogelijk door keuze van geschikte flensmaten en asuitvoeringen.

Wat betreft terugkoppeling is er voor de oplossing een ruime keuze, van resolver tot aan een feedbacksysteem in volledig digitale éénkabeltechniek. De elektrische aansluiting gebeurt naar keuze via open kabeleinden, connectoren of klemmenkast.

Tot slot moeten de specifieke omgevingscondities in het concept van motor- en aandrijfoplossing worden meegenomen. De bij Wittenstein Cyber Motor beschikbare materiaalkeuze maakt de bouw van de motoren in passende IP-beschermingsklassen mogelijk. Dit maakt een motor geschikt voor

  • omgevingen met hoge of lage temperatuur
  • toepassing onder vacuüm en in cleanrooms
  • toepassingen in explosiegevaarlijke of door straling beïnvloede omgevingen
  • in de voedingsmiddelen verwerkende of dranken afvullende machines en installaties
  • volledig hygiënische uitvoering.
Wittenstein Cyber Motor ontwikkelt aandrijvingen die volledig zijn afgestemd op de logistieke, technische en commerciële eisen van de klant.

Perfect voor de toepassing

Wittenstein Cyber Motor kan motoren in deze technische diepte en toepassingsbreedte individueel uitvoeren en onderscheidt zich daarmee van veel andere aanbieders van mechatronische aandrijftechniek. Concrete voorbeelden zijn

  • uitschakelmechanismen voor zware belastingen
  • transfereenheden in de glasproductie
  • draadvormers in ponsmachines
  • werkstations in snelle buigmachines.

De klanten realiseren door de op maat gemaakte krachtige motoren een technische voorsprong. Ze kunnen een technologieovergang van pneumatiek naar servotechniek doorvoeren of de prestaties van hun machines verbeteren. Voor de meeste klanten gaat de mogelijkheid van een motorontwerp op maat en de productie en montage samen met economische voordelen – want vaak moeten ze anders zelf investeren in eigen productie- en montagecapaciteit en ook het risico van interfaces en prestaties dragen dat Wittenstein door het concept ‘alles uit één hand’ van hen overneemt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven