Algemeen
Schneider electric IEC
De IEC 61499 norm vormt de basis voor de portabiliteit van industriële automatiseringstoepassingen en biedt veel voordelen (foto: Schneider Electric)

Er zijn al veel succesverhalen die de voordelen van Industrie 4.0 en IIoT laten zien. Als technology providers willen groeien in de nieuwe wereld van open industriële automatiseringssystemen, dan moeten engineers zich bewust zijn van de barrières die ze moeten overwinnen, waaronder Non-digitale architecturen, hardware-geconcentreerde businessmodellen en de beperkingen van operating systems.

Samen verhogen deze barrières de totale eigendomskosten. En aangezien upstream-ontwerptools en downstream-operationele tools niet zonder enorme investeringen nauw kunnen worden gekoppeld aan automatiseringssystemen, is de ontwikkeling van een efficiënte digitale keten die de volledige proces-/machine-levenscyclus bestrijkt bijna onmogelijk.

Convergentie van IT- en OT-systemen

De IEC 61499 norm vormt de basis voor de portabiliteit van industriële automatiseringstoepassingen en biedt veel voordelen, waaronder eenvoudige convergentie van IT- en OT-systemen, een betere ROI van softwaretoepassingen die onafhankelijk van een hardwareplatform kunnen worden uitgevoerd, en efficiëntie in het ontwerp. Hierdoor kunnen de totale eigendomskosten worden teruggebracht en nieuwe producten veel sneller op de markt worden gebracht.

Verschuiving naar plug & produce

Deze Engelstalige whitepaper van Scheider Electric gaat dieper in op de praktische voordelen van de IEC 61499 norm en geeft een concreet beeld van hoe de verschuiving naar plug & produce automatiseringssystemen productiviteit en flexibiliteit voor de industrie ontketend.

In deze whitepaper leest u meer over de praktische voordelen van de IEC 61499 norm. De voordelen van Industrie 4.0 en IIoT use cases voor de industrie zijn goed gedocumenteerd. De IEC 61499 norm vormt de basis voor de portabiliteit van industriële automatiseringstoepassingen en biedt een breed scala aan voordelen.

Zoals eenvoudige convergentie van IT- en OT-systemen, een betere ROI van softwaretoepassingen die onafhankelijk van een hardwareplatform kunnen worden uitgevoerd, en efficiëntie in het ontwerp waardoor nieuwe producten veel sneller op de markt kunnen worden gebracht.

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven