Algemeen
VPinstruments 3 phase meter
De 3 Phase Power Meter van VPInstruments is de aanbevolen vermogensmeter voor permanente metingen (foto: VPinstruments)

VPInstruments introduceert de uiterst nauwkeurige 3 Phase Power Meter. Deze nieuwste toevoeging aan het portfolio meet het ware vermogen; zo meet deze meter spanning en stroom van alle drie de fasen. Het levert vermogen, spanning, stroom, cos(phi) en vele andere elektrische parameters. Allen beschikbaar via de RS485 (Modbus RTU)-interface. De 3 Phase Power Meter van VPInstruments is de aanbevolen vermogensmeter voor permanente metingen.

De 3 Phase Power Meter is leverbaar in verschillende spanningsbereiken zodat het aansluit bij specifieke meettoepassingen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor enkel- en driefasige configuraties. De 0,333 VAC CT-ingangen maken verbinding mogelijk met universele stroomtransformatoren. Daarnaast is het ook mogelijk uw totaaloplossing te complementeren met VPInstruments’ Current Transformers. Toepassingen zijn bijvoorbeeld het vermogensverbruik van compressoren, algemene doelgerichte vermogensmeting, submetering van elektriciteit, pompen, ventilatoren en nog veel meer.

Monitor compressor prestatie en efficiëntie

In de meeste fabrieken beslaat het persluchtsysteem wel tussen de 10 en 25 procent van de totale elektriciteitsrekening. Het monitoren van de efficiëntie van persluchtapparatuur is daarmee de sleutel tot het realiseren van substantiële energiebesparingen. Door de 3 Phase Power Meter te combineren met een VPFlowScope DP flowmeter, die geïnstalleerd is op de uitgang van de compressor, kunnen bedrijven de prestatie en de efficiëntie van hun compressor monitoren. Door de compressor voortdurend te monitoren zijn veranderingen in efficiëntie zien, veroorzaakt door bijvoorbeeld verstopte filters, koelproblemen, disfunctionerende afvoeren en andere onderhoudsproblemen.

De uitbreiding van het portfolio met deze uitmuntende vermogensmeter toont de visie van VPInstruments voor het leveren totaaloplossingen voor het monitoren van perslucht en industriële gassen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven