Algemeen

Welke robot blust het vuur het snelst?

Zestien studententeams van hogescholen en universiteiten uit Nederland, België en Duitsland strijden met hun blusrobots om zo snel en efficiënt mogelijk de brand te blussen. (foto: Sioux)
Zestien studententeams van hogescholen en universiteiten uit Nederland, België en Duitsland strijden met hun blusrobots om zo snel en efficiënt mogelijk de brand te blussen. Ze hebben een jaar lang gewerkt aan hun robots die in het kader van de DTW (Dutch Technology Week) in actie komen op de Markt in Eindhoven. De winnaar van de wedstrijd ontvangt de Sioux CCM Mechatronics Trophy die dit jaar voor de 8ste keer wordt uitgereikt.

Uitdagend parcours

Op een uitdagend parcours zullen de robots getest worden op snelheid en efficiency. Met als doel om ondanks de hindernissen zo snel mogelijk een brand te blussen. Sioux CCM stelt jaarlijks een uitdagende opdracht op voor studenten van binnen- en buitenlandse hogescholen en universiteiten in de studierichtingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, software en mechatronica. De materiaalkosten voor het bouwen van de robot worden door Sioux beschikbaar gesteld, de rest is aan de creativiteit en inventiviteit van de studenten. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een extra prijs uitgedeeld voor het meest innovatieve ontwerp.

Samenwerking

Monique Klooster, woordvoerder Sioux: “We willen hiermee laten zien hoe uitdagend techniek kan zijn en dat goede samenwerking tussen verschillende disciplines binnen een project van groot belang is. Studenten raken bekend met de verschillende fasen in een project en ontdekken de waarde van hun rol daarin. Tegelijkertijd willen wij een brug slaan tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Het is natuurlijk extra mooi dat de studenten met hun technische oplossingen bijdragen aan een veiligere wereld.”

Sioux CCM Mechatronics Trophy  vindt plaats op de markt in Eindhoven op 17 mei 2017.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven