Algemeen

Wegmeting met draadencoders (video)

draadencoders voor hydrocilinders

Vanuit de ruim dertig jaar ervaring in draadencoders ontwikkelde Siko de SGH-serie. Het ontwerp en functionele concept biedt meet- en positioneringoplossingen met een meetbereik tot 5 m. Deze trekdraadencoders zijn ontwikkeld voor inbouw in hydraulische cilinders, telescoopcilinders en zuigeraccumulatoren.

Door de volledige integratie van de sensor van zowel mechanische als elektronische componenten en het functieprincipe is een kostenbesparing te realiseren bij productie en onderhoud. De sensor kan voor verschillende lengtes worden toegepast zodat voor de verschillende machines/voertuigen hetzelfde product kan worden gebruikt .

Draadencoders

Door de extra optie waarbij de sensor in een speciale behuizing haaks op de cilinder kan worden gebouwd, is dit product geschikt voor toepassingen waarbij elke verlenging van de installatielengte van de cilinder absoluut ongewenst is. Vorkheftrucks moeten bijvoorbeeld voldoen aan hoogtespecificaties. De gebruikte hydraulische cilinders moeten zo compact mogelijk zijn, maar ook de langst mogelijke slag hebben.

Voor dergelijke extreme toepassingen heeft Siko een oplossing ontwikkeld die via een standaard M18 hydraulische aansluiting ook geschikt is voor deze hydraulische cilinders. Deze constructie is mogelijk door een spanrol die de trekdraad over een beschermde staaf naar de zuigerkop geleidt.

De sensoren en mechanische componenten zijn volledig geïntegreerd, worden niet blootgesteld aan externe invloeden, zijn ruimtebesparend en voldoen aan de beperkte hoogtespecificaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven