Algemeen
WEG Duqm raffinaderij beslaat een gebied van 900 hectare en bevindt zich 600 km ten zuiden van Masqat aan de westkust van Oman, langs de Arabische Zee. (foto's: Duqm raffinaderij)

WEG heeft een groot contract afgesloten in de gas- en oliesector met twee raamovereenkomsten voor projecten bij de Duqm-raffinaderij in Oman. Het contract omvat zowel midden- als laagspanningsmotoren en -componenten in grote aantallen. Daarnaast zal WEG in de buurt van het terrein een servicecentrum vestigen exclusief voor deze raffinaderij.

De grote raffinaderij is een greenfield-project dat wordt ontwikkeld door Duqm Refinery and Petrochemical Industries, een joint venture tussen Oil Company (OOC) en Kuwait Petroleum International (KPI). De raffinaderij beslaat een gebied van 900 hectare en bevindt zich 600 km ten zuiden van Masqat aan de westkust van Oman, langs de Arabische Zee.

Nieuw industrieel centrum

Duqm is aangewezen als de locatie voor het nieuwe industriële centrum van Oman, dat bekend zal worden onder de naam de ‘Duqm speciale economische zone’. Er wordt tot 15 miljard dollar in het gebied geïnvesteerd voor de ontwikkeling van petrochemie en infrastructuur in de komende 15 jaar. De voltooide raffinaderij, die in 2022 wordt opgeleverd, zal ongeveer 230.000 vaten ruwe olie per dag kunnen produceren, voornamelijk diesel, vliegtuigbrandstof, nafta en LPG.

De voltooide Duqm raffinaderij, die in 2022 wordt opgeleverd, zal ongeveer 230.000 vaten ruwe olie per dag kunnen produceren, voornamelijk diesel, vliegtuigbrandstof, nafta en LPG.

Laag- en middenspanningsuitrusting

De contracten werden aan WEG toegekend door EPC-partners Técnicas Reunidas (Spanje) en Daewoo Engineering and Construction (Zuid-Korea), en omvat de levering van alle elektromotoren en frequentieregelaars voor dit project. Het eerste contract omvat middenspanningsuitrusting en het tweede is voor laagspanningsuitrusting.

18-polige synchroonmotoren

De middenspannings-componenten bestaan uit 12 frequentieregelaars en meer dan 120 elektromotoren, met inbegrip van vier 10.500 kW 18-polige synchroonmotoren voor de directe zuigercompressoren voor waterstofsuppletie. In verwerkingseenheden in raffinaderijen wordt grootschalig gebruikgemaakt van gascompressoren voor de compressie van waterstof. Voor hogedruktoepassingen zoals hydrocracking worden zuigercompressoren gebruikt voor het gebruik van suppletiegas.

In deze toepassingen leveren synchrone motoren een hogere efficiëntie en PFC (Power Factor Correction ) en een lagere inschakelstroom. Bovendien werken ze op een constante snelheid, waardoor deze motoren de ideale keus zijn. Het tweede contract is gericht op de laagspanningsuitrusting en omvat ruim 1300 elektromotoren en 200 frequentieregelaars.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven