Algemeen
WEG gateway voor WEG Motor Scan
De nieuwe gateway voor de WEG Motor Scan geeft gebruikers de mogelijkheid automatisch sensorgegevens te verzamelen. (foto's: WEG)

WEG lanceert op SPS 2019 (26-28 november in Neurenberg) een nieuwe gateway voor de WEG Motor Scan. De vorig jaar geïntroduceerde oplossing voor conditiebewaking, die als retrofitoptie werd aangeboden, biedt real-time bewaking van WEG elektromotoren om predictief onderhoud te verwezenlijken. Andere noviteiten zijn geüpdatete versies van de CFW11- en MW500 frequentieregelaars.

De verzamelde gegevens kunnen via de nieuwe gateway worden overgebracht naar een beveiligde cloud, als aanvulling op de vorige optie, een slimme App met Bluetooth. Gebruikers krijgen toegang tot de gegevens in de cloud via de App of via een speciaal webportaal, het WEG IoT Platform. Dit maakt gedetailleerde analyse van de bewaakte motoren mogelijk.

Gateway voor WEG Motor Scan

De WEG Motor Scan is een eenvoudige en economische oplossing voor predictieve onderhoudsmaatregelen die leiden tot een langere levensduur en een hogere beschikbaarheid van installaties. De gateway, met door gebruikers gewenste functies, zat al in de pijplijn op het moment dat de WEG Motor Scan werd aangekondigd.

De gateway biedt gebruikers de mogelijkheid automatisch gegevens te verzamelen via de sensoren van de WEG Motor Scan. De gateway vormt een aanvulling op de bestaande App en fungeert als router. Hij registreert binnen een straal van 30 m alle gegevens die afkomstig zijn van de in de omgeving geïnstalleerde sensors. Integratie van de WEG Motor Scan met de gateway levert meer gebruiksgemak en toegenomen automatisering.

Vernieuwde frequentieregelaars

Behalve de gateway toont WEG in Neurenberg een aantal innovaties in de CFW-familie frequentieregelaars. De nieuwe CFW500 IP66 met de framematen A en B dekt nominale motorvermogens van 250 W tot 15 kW af. De regelaar kan werken met een spanningsbereik van 200 Vtot 240 V, 380 V tot 485 V of 500 tot 600 V. Ze kunnen worden ingezet bij omgevingstemperaturen van -10°C tot +40°C.

Verder is de CFW500-serie uitgebreid met framemaat F met een nominaal vermogen tot 55 kW. Deze regelaar werkt in het spanningsbereik van 380 tot 480 V. Toepassingen zijn onder meer algemene machinebouw, transport, draaien, tillen, pompen en ventileren.

De geïntegreerde veiligheidsfuncties Safe Torque Off (STO – uitgeschakelde koppel) en Safe Stop 1 (SS1 – veilige stop 1) bieden een economische en flexibele oplossing voor het verminderen van risico’s die optreden bij onverwachte of onvoorziene gebeurtenissen. Een andere geïntegreerde functie is PumpGenius voor pompregeling.

WEG CFW500
De nieuwe CFW500 IP66 frequentieregelaars met de framematen A en B dekken nominale motorvermogens van 250 W tot 15 kW af.

De MW500 voor een gedecentraliseerde inzet werd eveneens geüpdatet. Deze is nu verkrijgbaar voor vermogens van 0,37 kW tot 2,2 kW en wordt geleverd voor een netspanning van 380 V tot 400 V, in de framegroottes A en B.

De behuizing met beschermingsklasse IP66 of NEMA 4X maakt het mogelijk de regelaar rechtstreeks op de motoraansluitkast of via een adapterplaat aan de muur te monteren. De MW500 kan elke 10 minuten gedurende 60 seconden een overbelasting van 150% verwerken. Ook deze regelaars worden gebruikt voor een brede reeks van toepassingen, zoals bijvoorbeeld bij pompen of ventilatoren.

Softstarters

WEG heeft ook de SSW900-serie softstarters uitgebreid. Na de A tot en met D is nu ook framemaat E beschikbaar, voor uitgangsstroom van 489 A tot 670 A. Met geïntegreerde PLC-functionaliteit worden volledig programmeerbare algoritmen voor het regelen van inductiemotoren en een volledig flexibele koppelbesturing geboden.

De SSW900 is geschikt voor sectoren als petrochemie industrie, mijnbouw, textielindustrie, hout-, kunststof- en metaalverwerkende industrie, water- en afvalwaterbeheer en voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven