Algemeen

WEG Netherlands verhuist naar Hengelo

WEG Netherlands verhuist van Oldenzaal naar Hengelo (foto: Aandrijftechniek)

WEG Netherlands is verhuisd van Oldenzaal naar Hengelo. Het nieuwe pand is Hengelo biedt meer ruimte om de komende jaren door te groeien. Het team van WEG Netherlands bestaat inmiddels uit 17 mensen en is nog steeds groeiende.

WEG Netherlands is, als Nederlandse branche van WEG (en onderdeel van WEG Benelux), vanaf 2002 actief in de Nederlandse markt. Sinds die tijd is WEG Netherlands uitgegroeid tot één van de grotere leveranciers van elektrotechnische aandrijfoplossingen in de Nederlandse markt. Na gestart te zijn in Deventer is WEG in 2009 verhuisd naar Oldenzaal, waar het bedrijf nu, bijna 10 jaar later, weer uit zijn jasje is gegroeid.

Met een team van 17 mensen zal WEG zich eind november vestigen op de nieuwe locatie aan de Opaalstraat 60 in Hengelo. Volgens Harry Swennenhuis, General Manager van WEG Netherlands, zal vanuit Hengelo de volgende stap plaatsvinden in de groei binnen de Nederlandse markt.

Focus verschuiven

“We hebben de afgelopen jaren altijd een gezonde groei laten zien, zelfs tijdens de economische crisis. Dat komt vooral omdat we in veel verschillende sectoren en met verschillende producten actief zijn” aldus Swennenhuis. “De slechte resultaten op de olie en gas markt wisten we bijvoorbeeld op te vangen door onze focus te verschuiven naar de watermarkt en bijvoorbeeld de agrarische sector. Daarnaast hebben ook onze partners (EN Motoren Nijmegen, Duursma/IP groep, ERIKS en B&P) geholpen onze groeidoelstellingen te realiseren en in alle lagen van de Nederlandse maakindustrie door te dringen.”

Nadruk op motorreductoren en tandwielkasten

WEG Netherlands levert allang niet meer alleen maar elektromotoren. Ook frequentieomvormers en softstarters vormen een steeds groter deel van de omzet. Daarnaast zal in de komende jaren de nadruk op de motorreductoren en tandwielkasten gelegd worden.

“We hebben ambitieuze plannen voor de toekomst die we met ons enthousiaste team, maar ook met onze partners, waar gaan maken. Voor het komende jaar zijn wij dan ook alweer op zoek naar nieuwe technische, commerciële en administratieve mensen. Die plannen kunnen we niet verder realiseren in het pand in Oldenzaal. Ons nieuwe pand in Hengelo biedt voorlopig genoeg ruimte en meer flexibiliteit om de komende jaren onze activiteiten verder uit te bouwen,” aldus Swennenhuis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven