Algemeen
WEG investeert bij Watt Drive
De bouwwerkzaamheden van de nieuwe gebouwen bij Watt Drive Antriebstechnik in Markt Piesting begonnen in 2019 en zijn nu voltooid. (foto: WEG)

Het Braziliaanse WEG heeft de capaciteit bij het WEG Centre of Excellence for Drive Development in Markt Piesting (Oostenrijk) aanzienlijk uitgebreid. De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe faciliteiten op het terrein van Watt Drive Antriebstechnik, een dochteronderneming van WEG, zijn nu voltooid, maar de modernisering van het machinepark gaat nog door tot 2023.

De investering van miljoenen euro’s in deze vestiging onderstreept de rol en de belangrijke plaats van Watt Drive binnen de WEG Group. De nieuwe WG20 serie motorreductoren werd bij Watt Drive ontwikkeld en het dochterbedrijf van WEG coördineert ook de wereldwijde uitbreiding van de nieuwe WG20 assemblagefabrieken.

Het uitbreidingsproject van de vestiging in Markt Piesting (25 km ten zuiden van Wenen) ging in 2019 van start en werd medio 2020 voltooid. Dit is een belangrijke mijlpaal in het investeringsplan. Daarnaast wordt er tot 2023 een investering met zes cijfers voor het machinepark gepland. Na de voltooiing van de uitbreiding heeft het bedrijf een capaciteit van 10.000 m2. De opslagruimte alleen al is met 20 procent vergroot, terwijl het vloeroppervlak van CNC-productie met 60 procent is toegenomen.

Doelstellingen voor Watt Drive

De uitbreiding van de capaciteit in Markt Piesting is belangrijk om de modernisering van deze vestiging op de lange termijn te verzekeren. Door de COVID-19 crisis kon het bedrijf dit jaar geen grote openingsceremonie organiseren. In plaats daarvan is alle energie gestoken in het fors uitbreiden van de capaciteit op de vestiging om zo een belangrijk concurrentievoordeel in de markt te verwerven.

Enkele doelen die deze strategie mogelijk heeft gemaakt zijn het vergroten van onze productiecapaciteit, het realiseren van kortere levertijden en terugdringen van de productiekosten zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is de vestiging druk bezig geweest om meer specialisten te werven en het stageprogramma uit te breiden om voorbereid te zijn op toekomstige uitdagingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven