Algemeen

WEG breidt koppelbereik van tandwielkasten uit

WEG WG20 tandwielkasten
WEG heeft de serie WG20 uitgebreid met tandwielkasten voor veel hogere draaimomenten. (foto: WEG)

WEG heeft het koppelbereik van zijn WG20 serie motorreductoren vergroot. Hierdoor kan het bedrijf nu draaimomenten van 50 Nm tot 18.000 Nm leveren. WEG heeft de WG20 als eerste serie tandwielkasten helemaal in-house ontwikkeld. Er zijn axiale, parallelle en haakse uitvoeringen, alle met schuine vertandingen.

De eerdere serie leverde een bescheiden koppel van 50 Nm tot 1.550 Nm. Na een doorontwikkeling door eigen tandwielexperts kon het koppelbereik van de WG20 serie worden vergroot. Hierdoor kunnen meer industrieën en toepassingen van deze gebruiksklare tandwielkast profiteren.

Tandwielkasten

De WG20 tandwielkast is ontworpen voor de standaard bouwgrootte en kan dus gemakkelijk als retrofit dienen zonder de omringende apparatuur te veranderen. De nieuwkomer is leverbaar in een axiale, parallelle en haakse uitvoering – alle met schuine vertanding – om het koppel en toerental van elke motor te veranderen.

WEG is bekend als producent van elektromotoren, maar heeft geïnvesteerd in de productie van WG20 om de onderneming als een end-to-end leverancier voor de automatisering van alle machinerieën te positioneren.

Het in-house bouwen van de WG20 was belangrijk voor het bedrijf. Hierdoor kan het deze tandwielkasten volgens de hoogste kwaliteitsnormen, tegen concurrerende prijzen en met kortere levertijden produceren.

Het bredere koppelbereik van de WG20 geeft onderhoudstechnici meer mogelijkheden als ze nieuwe tandwielkasten voor uiteenlopende toepassingen zoeken. De serie is geschikt voor nieuwe productielijnen, maar is door de standaard bouwgrootte ook inzetbaar om snel defecte of oude tandwielkasten te vervangen, ook als het originele exemplaar niet van WEG stamt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven