Algemeen
Opgericht in 2017 met dertien oprichtende organisaties, is de Hydrogen Council snel uitgegroeid tot een wereldwijde coalitie van meer dan honderd leden. (foto: Hydrogen Councel)

Parker Hannifin, gespecialiseerd in aandrijf- en besturingstechnologieën, is toegetreden tot de Hydrogen Council. Dit is een wereldwijd initiatief met een eensgezinde visie en ambitie op de lange termijn: dat waterstof de schone energietransitie bevordert en een betere, veerkrachtigere toekomst creëert.

Opgericht in 2017 met dertien oprichtende organisaties, is de Hydrogen Council snel uitgegroeid tot een wereldwijde coalitie van meer dan honderd leden, waaronder toonaangevende energie-, transport-, industriële en investeringsbedrijven.

Erkenning waterstof

Als ondersteunend lid zal Parker samenwerken met andere partnerbedrijven om de missie van de coalitie te bevorderen om investeringen in de ontwikkeling en commercialisering van de waterstof- en brandstofcelsectoren te versnellen. Uiteindelijk zullen deze bedrijven samenwerken om belanghebbenden aan te moedigen waterstof te erkennen en te ondersteunen als een belangrijk onderdeel van de toekomstige mix van schone energie.

Centrale rol

“Nu steeds duidelijker wordt hoe belangrijk het is om de toegang tot schone en hernieuwbare energiebronnen snel te verbeteren, wordt ook duidelijk dat waterstof een centrale rol zal spelen in het energielandschap,” aldus Tom Williams, voorzitter en Chief Executive Officer van Parker. “De toetreding tot de Hydrogen Council is een kans om deze wereldwijde energietransformatie te versnellen, en sluit aan bij ons doel om technische doorbraken mogelijk te maken die leiden tot een betere toekomst.”

Strategisch investeren

Parker wil een duurzamere toekomst helpen creëren en blijft daarom strategisch investeren in milieuvriendelijke technologieën zoals elektrificatie en lichtgewichtontwikkeling, en in de ontwikkeling van nieuwe producten en systemen voor de opwekking, de opslag en het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen, waaronder waterstof.

In tal van industriële, mobiele en lucht- en ruimtevaarttoepassingen omvat de technologieportfolio van Parker ook een breed scala aan uiterst efficiënte producten en systemen die zijn ontworpen om klanten te helpen het verbruik van hulpbronnen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven