Algemeen
Wärtsilä neemt Trident over
Met de overname van Trident versterkt Wärtsdilä zijn competenties op het gebied van onderwaterservice (foto: Wärtsilä).

Technologieconcern Wärtsilä versterkt zijn serviceaanbod met de overname van Trident, een in Terneuzen gevestigde onderneming die is gespecialiseerd in onderhoud, inspectie en reparatie van schepen onder water. Naar verwachting wordt de overname deze maand afgerond. Met de overname bouwt Wärtsilä verder aan haar competenties, benut het bedrijf het volledige potentieel van de productsynergie aan services en versterkt het zijn positie in de markt.

Wärtsilä beschikt via partners al over uitgebreide ervaring in het aanbieden van onderwaterservices. De overname maakt het mogelijk om de services van Trident te integreren met de analytics van Eniram. Dit is een bedrijf van Wärtsilä dat zich richt op het leveren van energiemanagementsystemen voor de maritieme industrie om brandstofverbruik en uitstoot van gassen te verminderen.

Trident

Trident Group, opgericht in 1993, is een belangrijke speler op het gebied van onderwaterservice en is gespecialiseerd in reparatie, revisie en onderhoud van voortstuwingssystemen, romp en machines. Met volledig uitgeruste werkplaatsen en gecertificeerd personeel in Nederland, Italië en de Canarische Eilanden bedient het bedrijf klanten over de hele wereld.

De ondernemingswaarde van de transactie bedraagt 17,5 miljoen euro, met een bijkomende earn-out van 3,5 miljoen euro op basis van de bedrijfsprestaties in de komende jaren. De omzet van Trident bedraagt circa 9 miljoen euro.

Strategische overname

De overname ondersteunt de strategie van Wärtsilä op verschillende fronten, te beginnen bij de doelstelling van Wärtsilä om duurzame samenlevingen mogelijk te maken met slimme technologie. Minder brandstofverbruik, efficiëntieverbeteringen en een hogere bezettingsgraad staan hoog in het vaandel bij de exploitant. Tegelijkertijd vormen milieuvraagstukken een integraal onderdeel van de bedrijfsplanning van de klanten van het concern.

Trident is een pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke oplossingen, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de romp. Het bedrijf heeft eerder samengewerkt met Wärtsilä op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Een van de resultaten van deze samenwerking was de gezamenlijk ontwikkelde Wärtsilä-Trident Thruster preservation bag.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven