Algemeen

Vrij positioneerbare lineaire assen

Schunk lineaire assen

Het automatisch beladen van machines biedt grote voordelen. Zelfs bij de productie van kleine aantallen en losse werkstukken is het mogelijk om stilstandtijden als gevolg van omstellen te verkorten en de machines de klok rond te gebruiken met een minimum aan personeel. Een slimme keuze van spanmiddelen, grijpsystemen en lineaire assen is daarbij van essentieel belang.

De lineaire moduleserie Gamma van Schunk is ontwikkeld voor hoge belastingen bij de koppeling van machines. De gesloten en bijzonder stijve basisprofielen bieden in combinatie met belastbare profielrailgeleiders ook zonder extra ondersteuning een zeer hoog draagvermogen. De modulen zijn modulair opgebouwd en kunnen optimaal aan de toepassing worden aangepast.

De lineaire assen kunnen naar keuze worden uitgerust met tandradaandrijving voor hoge belastingen of met tandriemaandrijving voor hoge transportsnelheden. Met tandradaandrijving kunnen twee en meer sleden onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd. Ook met tandriemaandrijving kunnen twee sleden onafhankelijk van elkaar worden verplaatst. Dit is te danken aan de gesloten constructie, waardoor er twee tandriemaandrijvingen naast elkaar kunnen worden geplaatst.

Voor verticale inserts is een railklemelement verkrijgbaar. Dit element voorkomt ongecontroleerde bewegingen in het geval van noodstops of stroomstoringen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven