Algemeen
Freudenberg Sealing Technologies ontwikkelde polyurethaan 94 AU 30000 voor diverse toepassingen (foto: FST)

Hydraulische systemen in grote, zware machines zijn onderhevig aan extreme milieu-eisen. Druk, schurende vloeistoffen, extreme temperaturen en vuil kunnen de betrouwbaarheid en de prestaties van de afdichtingen die de mechanica beschermen, aantasten. Voor dergelijke onderdelen is het door Freudenberg Sealing Technologies ontwikkelde polyurethaan 94 AU 30000 een veilige en betrouwbare oplossing. Fabrikanten van bouw-, landbouw- en mijnbouwmachines stellen dit op prijs.

Kenmerken

Het succes van het door Freudenberg zelf ontwikkelde materiaal kan aan verschillende factoren worden toegeschreven: Afdichtingscomponenten van AU 30000 zijn niet alleen beter bestand tegen water en synthetische hydraulische vloeistoffen, zij zijn ook beter bestand tegen grotere temperatuur- en drukschommelingen dan enig ander beschikbaar polyurethaan. Ze bieden ook een zeer hoge extrusieweerstand, waardoor ze langer meegaan dan andere oplossingen op de markt, zelfs in veeleisende toepassingen.

Toenemende vraag

Sealing Solutions Group is een van de grootste distributeurs in Noord-Amerika, met vijf bedrijven op zeven locaties in Canada. Het bedrijf levert hydraulische afdichtingen, pneumatische afdichtingen, asafdichtingen, zelfsmerende lagers en andere aanverwante componenten, en biedt zijn klanten een verscheidenheid aan AU 30000-componenten aan. De onderneming heeft de vraag naar het materiaal zien toenemen dankzij de consistente eigenschappen ervan tijdens de levensduur.

Concurrentievoordeel

“AU 30000 presteert beter dan andere materialen op het gebied van wrijving, drukbestendigheid en algemene mechanische eigenschappen”, zegt Robert Weber, technisch directeur bij Sealing Solutions Group. “Onze technische mogelijkheden stellen ons in staat om, indien nodig, een willekeurig aantal op maat gemaakte onderdelen van AU 30000 te produceren die alle voordelen van het materiaal hebben. Het is een uitstekend product dat ons een echt concurrentievoordeel geeft.”

Bestand tegen extreme omstandigheden

Pakkingen en andere van AU 30000 vervaardigde onderdelen staan bekend om hun uitstekende hitte- en koudebestendigheid en stellen normen op gebieden als scheursterkte, hydrolyse- en extrusieweerstand. Zij kunnen worden gebruikt voor het afdichten van systemen die werken in zeer warme en koude omgevingen, variërend van -40°C tot 120°C.

Zij zijn bestand tegen minerale oliën, biologisch afbreekbare hydraulische vloeistoffen en water. Ze bieden ook een veel langere levensduur, waardoor klanten stilstand en onderhoudskosten kunnen besparen – vooral in vloeistofgebaseerde toepassingen met heet water en stoom. Dit maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor fabrikanten in de zware industrie en de verwerkende industrie, waar vaak hydraulische toepassingen worden gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven