Algemeen
Freudenberg Sealing Technologies ontwikkelde polyurethaan 94 AU 30000 voor diverse toepassingen (foto: FST)

Hydraulische systemen in grote, zware machines zijn onderhevig aan extreme milieu-eisen. Druk, schurende vloeistoffen, extreme temperaturen en vuil kunnen de betrouwbaarheid en de prestaties van de afdichtingen die de mechanica beschermen, aantasten. Voor dergelijke onderdelen is het door Freudenberg Sealing Technologies ontwikkelde polyurethaan 94 AU 30000 een veilige en betrouwbare oplossing. Fabrikanten van bouw-, landbouw- en mijnbouwmachines stellen dit op prijs.

Kenmerken

Het succes van het door Freudenberg zelf ontwikkelde materiaal kan aan verschillende factoren worden toegeschreven: Afdichtingscomponenten van AU 30000 zijn niet alleen beter bestand tegen water en synthetische hydraulische vloeistoffen, zij zijn ook beter bestand tegen grotere temperatuur- en drukschommelingen dan enig ander beschikbaar polyurethaan. Ze bieden ook een zeer hoge extrusieweerstand, waardoor ze langer meegaan dan andere oplossingen op de markt, zelfs in veeleisende toepassingen.

Toenemende vraag

Sealing Solutions Group is een van de grootste distributeurs in Noord-Amerika, met vijf bedrijven op zeven locaties in Canada. Het bedrijf levert hydraulische afdichtingen, pneumatische afdichtingen, asafdichtingen, zelfsmerende lagers en andere aanverwante componenten, en biedt zijn klanten een verscheidenheid aan AU 30000-componenten aan. De onderneming heeft de vraag naar het materiaal zien toenemen dankzij de consistente eigenschappen ervan tijdens de levensduur.

Concurrentievoordeel

“AU 30000 presteert beter dan andere materialen op het gebied van wrijving, drukbestendigheid en algemene mechanische eigenschappen”, zegt Robert Weber, technisch directeur bij Sealing Solutions Group. “Onze technische mogelijkheden stellen ons in staat om, indien nodig, een willekeurig aantal op maat gemaakte onderdelen van AU 30000 te produceren die alle voordelen van het materiaal hebben. Het is een uitstekend product dat ons een echt concurrentievoordeel geeft.”

Bestand tegen extreme omstandigheden

Pakkingen en andere van AU 30000 vervaardigde onderdelen staan bekend om hun uitstekende hitte- en koudebestendigheid en stellen normen op gebieden als scheursterkte, hydrolyse- en extrusieweerstand. Zij kunnen worden gebruikt voor het afdichten van systemen die werken in zeer warme en koude omgevingen, variërend van -40°C tot 120°C.

Zij zijn bestand tegen minerale oliën, biologisch afbreekbare hydraulische vloeistoffen en water. Ze bieden ook een veel langere levensduur, waardoor klanten stilstand en onderhoudskosten kunnen besparen – vooral in vloeistofgebaseerde toepassingen met heet water en stoom. Dit maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor fabrikanten in de zware industrie en de verwerkende industrie, waar vaak hydraulische toepassingen worden gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven