Algemeen
Kuhn Motrac reesink
V.l.n.r. Maarten Vinkesteijn, Pieter Koeman en Ramon Hesselink bij de eerste 'officiële uitlevering' (foto’s: Reesink Agri)

Het prototype van de elektrisch aangedreven voermengwagen, de KUHN Profile 24.2 DL MoRe E, werd tijdens AgroTechniek Holland in 2018 voor het eerst geïntroduceerd. Deze ‘groene’ voermengwagen is ontwikkeld door Reesink Agri en Motrac Industries in samenwerking met fabrikant KUHN. Nu twee jaar later is het tijd voor de eerste ‘officiële uitlevering’.

Enkele jaren geleden ontstond bij Motrac Industries het idee voor elektrische aandrijving. ‘We zagen de vraag veranderen. Door de alsmaar toenemende aandacht voor het milieu en de steeds strenger wordende wet- en regelgeving op dit gebied, kwam er steeds meer vraag naar elektrische oplossingen’, vertelt Maarten Vinkesteijn, Managing Director van Motrac Industries.

Assortiment aandrijfunits uitgebreid

Intussen zijn we twee jaar verder. Het prototype is uitgebreid getest, heeft de kinderziektes doorstaan, en is intussen uitgegroeid tot een gewilde machine. Om beter aan de vraag te voldoen is het assortiment aandrijfunits uitgebreid met een vermogen van respectievelijk 30, 40, 64 of 80 kWh. Hiermee kan de investering beter worden afgestemd op het benodigde verbruik.

Vraag neemt toe

‘Dit jaar zijn er al een aantal KUHN MoRe E voermengwagens in gebruik genomen. Vanwege COVID-19 hebben we de ‘officiële uitlevering’ van de eerste machine helaas moeten uitstellen. Toch, ondanks de corona crisis neemt de vraag naar de elektrische voermengwagen toe. Dat elektrisch de groenere toekomst is, begint steeds meer voet aan wal te krijgen!’ aldus Pieter Koeman, directeur van Reesink Agri.

Aantrekkelijke subsidies

Ramon Hesselink, melkveehouder ’het Lentink’ is blij en trots op zijn investering. De KUHN MoRe E helpt Hesselink zijn CO2-uitstoot per liter melk naar beneden te brengen en zijn brandstof- en onderhoudskosten zijn een flink stuk lager. ‘Het is nu interessant om te investeren in de KUHN MoRe E dankzij de JOLA (jonge landbouwers, red.)-subsidie en de aantrekkelijke MIA/VAMIL-regeling,’ stelt Hesselink.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven