Algemeen

VPInstruments lanceert nieuwe dauwpuntsensor

VPInstruments dauwpuntsensor
De VP Dew Point Sensor van VPInstruments is geschikt voor perslucht en industriële gassen (foto: VPInstruments).

VPInstruments lanceert de nieuwe VP Dew Point Sensor, de slimme dauwpuntsensor voor perslucht en industriële gassen. Dankzij het grote meetbereik van -70°C tot 60°C, heeft de gebruiker nog maar één product nodig om het dauwpunt van koel- en adsorptiedrogers te bewaken.

De robuuste sensor van de VP Dew Point Sensor is bestand tegen water, vervuiling door fijnstof, oliedampen en de meeste chemicaliën. De state-of-the-art polymeertechnologie resulteert in goede prestaties op de lange termijn. Door het ingebouwde offset kalibratie-algoritme worden de prestaties van de sensor bij lage dauwpunten geoptimaliseerd.

Dauwpuntsensor

De RS485 (Modbus RTU) uitgang maakt het gelijktijdig bewaken van zowel dauwpunt als temperatuur in VPVision en andere energiemanagementsystemen mogelijk. Daarnaast heeft de sensor ook een 4..20 mA uitgang die parallel kan worden aangesloten aan bijvoorbeeld een extern scherm.

Met de ingebouwde alarmfunctie kunnen alarmen zichtbaar worden gemaakt in managementsoftware. Het alarm is ook zichtbaar via een LED op de VP Dew Point Sensor zelf. E sensor draagt daarmee bij aan een langere levensduur van apparatuur, lagere onderhoudskosten en het voorkomen van productieverlies.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven