Algemeen

VPH bezoekt Amerikaanse fabrikanten

VPH bezoekt USA
De staf van Oilgear nam uitgebreid de tijd voor uitleg over zijn producten en productie (foto: Wim Roeterdink).

In de tweede week van oktober bezocht een delegatie van Vereniging Platform Hydrauliek (VPH) een aantal Amerikaanse producenten van hydraulische componenten. Dertien mannen met hydrauliekolie in d’aderen vroegen vier gerenommeerde bedrijven het hemd van het lijf.

De reis begon met een bezoek aan Oilgear in Traverse City (Michigan). In deze plaats worden naast de revisie van de D-type pompen speciale pompen en kleppen vervaardigd en ook uitvoerig getest. Na de kennismakingsronde werd het gezelschap uitvoerig geïnformeerd over het reilen en zeilen van Oilgear. Er worden zelfs nog oude D-type pompen, een ontwerp uit de dertiger jaren van de vorige eeuw, gereviseerd. Voor de fabricage van de standaard pompen heeft Oilgear een productiebedrijf in Fremont (Nebraska).

Husco en Dynex

Het tweede bezoek gold Husco in Whitewater (Wisconsin), voornamelijk toeleverancier voor de OEM-markt. Er worden kleppen geheel op klantenspecificatie gemaakt voor onder andere John Deere, Caterpillar, Agco, Ford, Komatsu, Dana, Yale enzovoorts. Behalve voor deze OEM klanten maakt Husco ook kleppen voor de automotive industrie, bijvoorbeeld speciale minikleppen voor het stabiliteitssysteem van Mercedes-Benz.

Husco produceert ook een serie kleppen die via distributeurs (waaronder KW Flextubo in Deventer) aan eindklanten verkocht wordt.

Dynex in Pewaukee (eveneens in Wisconsin) is fabrikant van hogedruk pompen en kleppen en regelbare hogedruk pompen. Hij werd hierin bijgestaan door bijna de voltallige staf. Een aantal productiemachines dateert nog van ver uit de vorige eeuw maar voldeden nog prima aan de behoeften. Ook hier worden de producten vóór aflevering uitvoering getest en wordt in het technische lab continu gewerkt aan het verbeteren van producten en aan nieuwe producten.

VPH bij Sun Hydraulics

Sun Hydraulics is gevestigd in een heel ander deel van de VS, namelijk in Sarasota in Florida. Het gezelschap werd hier goed geïnformeerd over de kleppen, bijvoorbeeld over het principe van de ‘floating nose’ cartridge. Ook werden de Nederlandse hydraulici bijgepraat over het verschil in de standaard remkleppen en de ‘load holding’ kleppen. Deze hebben bijvoorbeeld een langere slag voor een betere stabiliteit. Sinds kort biedt Sun ook de mogelijkheid om kleppen te leveren met afdichtingen die geschikt zijn voor Skydrol. Deze kleppen worden ook in deze vloeistof getest.

Het volledige reisverslag vindt u in de november 2017 editie van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven