Algemeen

Voormalig partner EY neemt Intech uit Bergharen over

Inech installatie
Intech bouwt producthandling machines voor de keramische industrie (foto's: Intech).

Ondernemer Franc van den Berg heeft Intech Installatieburo uit Bergharen overgenomen. De nieuwe eigenaar vormt samen met de technische projectleiders het managementteam om de aanwezige technische en commerciële kennis te borgen. Voormalig Intech grootaandeelhouder Harry van Heumen blijft de komende jaren betrokken bij de onderneming. Marktlink Fusies & Overnames heeft de transactie begeleid.

Intech bestaat bijna 25 jaar en is producent van producthandling machines voor de keramische industrie (onder andere steen en dakpannen). De projecten op gebied van machinebouw, industriële automatisering en veiligheidshekwerken en -poorten worden van ontwerp tot installatie door de onderneming begeleid. Het in eigen huis hebben van specialisten op het gebied van elektrotechniek, besturingssoftware en machinebouw maken van Intech een one-stop-shop voor klanten.

Intech verwacht groei

Van den Berg ziet met de overname een diepgewortelde wens in vervulling gaan om te ondernemen en leiding te geven. Hij ziet volop kansen om Intech te laten groeien: “Met behulp van Marktlink ben ik op zoek gegaan naar een productiebedrijf in een nichemarkt met eigen producten, die verder kan worden uitgebouwd en vermarkt. De aanwezige groeipotentie en de ruimte binnen de onderneming om te innoveren, zijn voor mij belangrijke voorwaarden geweest. Daarnaast wekt het hoogopgeleide en loyale medewerkersbestand meteen vertrouwen.”

Intech Van den Berg
Franc van den Berg.

Marktlink en Van den Berg hebben samen met proposities bekeken en geanalyseerd en met meer dan vijftien potentiële targets gesprekken gevoerd. De keus voor Intech komt voornamelijk door de klik tussen de beide ondernemers, het potentieel van Intech en het feit dat Van Heumen nog drie jaar wenst aan te blijven. De aankomende jaren zal hij zich volledig op de techniek richten terwijl Van den Berg zich focust op commercie, innovatie en algemeen management.

Van den Berg startte na zijn opleiding het adviesbureau Beco, dat zich richtte op duurzaam toekomstbestendig ondernemen, energiebesparing en klimaat, product- en procesoptimalisatie, managementinformatie en -tooling. Het bedrijf groeide in twintig jaar naar vijftig medewerkers met meerdere vestigingen, waarna het werd verkocht aan EY (voorheen Ernst & Young). In 2017 nam hij afscheid va EY omdat hij de ondernemersvrijheid miste.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven