Algemeen
SPS Nürnberg 2020
Zoals het er momenteel naar uitziet zal de internationale vakbeurs SPS 2020 op het geplande tijdstip van 24 tot 26.11.2020 in Neurenberg plaatsvinden (foto: Mesago/Malte Kirchner)

Zoals het er momenteel naar uitziet zal de internationale vakbeurs SPS 2020 op het geplande tijdstip van 24 tot 26.11.2020 in Neurenberg plaatsvinden. Vanzelfsprekend wel met diverse voorzorgsmaatregelen en regels waaraan de bezoekers en exposanten zich moeten houden. Talrijke exposanten hebben hun deelname bevestigd en bereiden zich voor op het najaar. Het is wel afwachten wat COVID-19 gaat doen deze zomer en najaar.

In vergelijking met dezelfde tijd vorig jaar is de expositieruimte en het huidige aantal exposanten ondanks de coronapandemie slechts licht gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit onderstreept het belang van de tentoonstelling voor de industrie. “Wat beurzen zijn voor de economie, is automatisering voor de industrie – een van de belangrijkste drijfveren. De SPS is een vaste waarde in de afsprakenkalenders van automatiseringsspecialisten en we kijken allemaal erg uit naar de persoonlijke uitwisseling aan het einde van het jaar in Nürnberg”, vat Sylke Schulz-Metzner, Vice President SPS van Mesago Messe Frankfurt, samen.

Maatregelen in kader COVID-19

Voor de organisator Mesago Messe Frankfurt is het welzijn van alle betrokkenen de eerste prioriteit bij de organisatie van de beurs. Samen met Messe Nürnberg is daarom een uitgebreid concept opgesteld dat rekening houdt met organisatorische, hygiënische en medische maatregelen. “De hoogste prioriteit is de veiligheid en gezondheid van alle exposanten, bezoekers, servicepartners en medewerkers”, aldus Schulz-Metzner.

Rondom de beurs zullen de organisatorische procedures zodanig worden ingericht dat te allen tijde een minimale afstand van 1,5 m kan worden aangehouden. Daarnaast is er onder andere de verplichting tot het dragen van mondkapjes binnen de beurshallen, een aangepast cateringconcept en voldoende ruimte in de entree en wachtruimtes in de hallen. Er is geen kaartverkoop ter plaatse; bezoekers dienen zich vooraf te registreren via de ticketshop. 

Persoonlijke gesprekken belangrijk

Christian Wolf, voorzitter van de adviesraad voor exposanten en directeur van Turck, voegt hieraan toe: “Digitale communicatie is al maanden bepalend voor onze activiteiten. Dit is – zeker in tijden dat veel van onze klanten ook in het thuiskantoor werken – een ideaal instrument. Ondanks de vele mogelijkheden die deze weg voor ons opent, is er één punt dat iets te kort komt: de directe contacten met de klant.”

“Deze directe gesprekken zijn erg belangrijk voor ons. Ze helpen ons om langdurige relaties met elkaar op te bouwen of te verdiepen en ons te positioneren als een wereldwijde partner om optimale oplossingen te ontwikkelen voor de digitale transformatie en uitdagingen van onze klanten.”

Beurzen bevorderen creativiteit en innovatie

Lid van de exposantenadviesraad Roland Bent, Managing Director Technology (CTO), bij Phoenix Contact, bevestigt: “We hebben de afgelopen maanden allemaal geleerd om onze communicatie om te schakelen naar digitale media. Informatie en feiten kunnen nu zeer gericht en gestructureerd worden gecommuniceerd. Dit maakt digitale communicatie zeer efficiënt, maar ook altijd selectief en veeleisend. Wat we tegenwoordig echter steeds meer missen zijn indrukken en inspiratie door de ervaring van nieuwe concepten, is de constructieve en vertrouwensvolle dialoog in een persoonlijk gesprek.”

“Hier ligt de kracht en het voordeel van beurzen. Vooral in deze tijden van grote veranderingen in onze industrie en samenleving zijn dit belangrijke aspecten die creativiteit en innovatie bevorderen van doorslaggevend belang voor het concurrentievermogen en de toekomstige levensvatbaarheid. We kijken dan ook uit naar SPS 2020, ook al zal het onder moeilijke omstandigheden plaatsvinden, maar met een verantwoord concept dat de gezondheid van bezoekers en exposanten op de eerste plaats zet”.

Innovatiekracht laten zien

Lid van de exposanteneaad Gerhard Borho, tevens lid van de Raad van Bestuur Financiën/Informatiemanagement en Technologie bij Festo, onderstreept het belang van SPS voor de industrie: “Voor Festo is SPS een belangrijke vakbeurs waar we onze technologie brede innovatiekracht kunnen laten zien: Wij bieden alles van de mechanica van de machine en de elektronica tot digitalisering en kunstmatige intelligentie uit één enkele bron.”

“Net als in onze kernactiviteit pneumatiek hebben we op het gebied van de elektrische automatisering ons tijdens de productontwikkeling gericht op naadloze connectiviteit van het component naar de cloud. We kijken er naar uit om onze nieuwe producten te laten zien aan de bezoekers van de SPS 2020-vakbeurs”. 

Virtuele matchmaking

Naast het aanwezig zijn op de SPS 2020 zal de beurs zich ook digitaal verder ontwikkelen. Hierdoor kunnen gebruikers die nog niet op reis zijn of slechts één dag de beurs bezoeken, toch deelnemen. Naast digitale productpresentaties omvat dit de beschikbaarheid van contactpersonen. Dit maakt een snelle en uitgebreide uitwisseling tussen exposanten en bezoekers in de digitale omgeving mogelijk.

De virtuele matchmaking biedt ook een breed scala aan mogelijkheden voor een zoekfunctie en communicatie met exposanten. Het omvat ook live en on-demand uitzending van talrijke programmapunten uit het ondersteunende programma.

Actuele informatie over coronamaatregelen

Op de website sps-messe.de publiceert de organisator regelmatig updates over de beurs en Corona-maatregelen ter plaatse. Geïnteresseerden kunnen daar ook uitgebreide informatie krijgen over het bezoek aan het evenement.

Eerste publicatie door Paul Quaedvlieg op 24 juli 2020.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven