Algemeen
Vitesco Tianjin R&D-gebouw
Het nieuwe R&D-centrum van Conti-dochter Vitesco Technologies moet in 2021 in gebruik worden genomen. (foto's: Vitesco Technologies)

Vitesco Technologies, de drive-divisie van Continental, gaat een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D) opzetten in de Chinese stad Tianjin. Het bedrijf heeft een overeenkomst ondertekend met het administratief comité van de Tianjin Economic-Technological Development Area (TEDA). Vitesco Technologies zal technologieën voor hybride en elektrische aandrijvingen onderzoeken, ontwikkelen en testen in het nieuwe R&D-centrum, dat volgens planning in 2021 moet worden opgeleverd.

De nieuwbouw in Tianjin vormt een uitbreiding op de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit voor emissievrije aandrijftechnologieën in de regio Azië-Pacific. Vitesco Technologies heeft al een moderne sterk geautomatiseerde fabriek op de locatie, die sinds 2019 volledig geïntegreerde elektrische asaandrijvingen produceert. Met het nieuwe centrum in Tianjin breidt de Conti-dochter haar ontwikkelingscapaciteiten in de regio Azië-Pacific verder uit, de markt met de grootste verwachte marktgroei.

Nieuw R&D-centrum

Het nieuwe complex heeft een bruto vloeroppervlak van 9.000 vierkante meter. Behalve een kantoorgebouw krijgt het een testlaboratorium waarin met een breed scala aan moderne testfaciliteiten efficiënte aandrijftechnologieën kunnen worden gevalideerd en getest.

De R&D-disciplines van het nieuwe centrum omvatten de domeinen systeem, software, elektronica, mechanica, mechatronica en testen. Tegelijkertijd wordt de integratie van alle R&D ondersteunende functies gepland. Het nieuwe R&D-centrum zal nauw samenwerken met het bestaande R&D-centrum in Shanghai.

Vitesco product inverters
Vitesco Technologies heeft in Tianjin al een moderne sterk geautomatiseerde fabriek, die sinds 2019 volledig geïntegreerde elektrische asaandrijvingen produceert.

In Tianjin exploiteert het bedrijf al een fabriek die grote volumes volgens de hoogste kwaliteitsnormen kan produceren. De serieproductie van de volledig geïntegreerde elektrische eindaandrijving voor PSA en Hyundai begon hier in oktober 2019. Elektrische voertuigen van andere fabrikanten volgen de komende maanden. Dit compacte, lichte en krachtige aandrijfsysteem helpt om e-mobiliteit betaalbaarder en dus geschikter voor de massa te maken.

Oplossingen voor E-mobiliteit

Vitesco Technologies biedt een reeks elektrificatieoplossingen voor alle klantvereisten. Het portfolio varieert van 48 V mild hybride technologieën tot belangrijke componenten voor hybride en puur batterij-elektrische aandrijvingen, zoals vermogenselektronica, elektrische aandrijvingen, batterijbeheersystemen of laadoplossingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven