Algemeen
Viterra Delmia
Viterra had behoefte aan meer transparantie in hun supplychain

Viterra – voorheen bekend als Glencore Agriculture – is gestart met een ingrijpende digitale transformatie van het inkopen, verschepen, verwerken en verkopen van agrarische producten. Het transformatieproces is bedoeld om tot betere zakelijke beslissingen te komen. Ook wordt het mogelijk om de handelsmarges te maximaliseren. Onderdeel van dit programma is het implementeren van DELMIA Quintiq.

De planningsoplossing DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes zal worden gebruikt voor het creëren en benchmarken van scenario’s, zodat de processen van Viterra transparanter worden en continu kunnen worden bijgestuurd en geoptimaliseerd.

Integraal overzicht supplychain

Viterra verwerkt dagelijks grote hoeveelheden data ter ondersteuning van de wereldwijde logistieke supplychain van agrariërs die granen, oliezaden, peulvruchten, rijst, suiker en katoen verbouwen en aanleveren.

Om deze logistieke operatie verder te verbeteren, heeft Viterra behoefte aan een oplossing die helpt om overzicht te houden van en inzicht te verkrijgen in de impact van al deze grondstofstromen. Zodat op eenvoudige wijze mogelijkheden voor operationele efficiencyverbeteringen te vinden zijn.

Behoefte aan meer transparantie

“Commodity traders als Viterra hebben behoefte aan meer transparantie in hun supplychain”, zegt Peter Mouthaan, CFO van Viterra. “We moeten ons ervan verzekeren dat we onze operatie op de meest kosteneffectieve manier ‘runnen’. Tegelijkertijd dienen we een hoog niveau van serviceverlening te bieden en moeten we nieuwe kansen op een efficiënte en flexibele wijze kunnen grijpen.”

“Met DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes integreren we ons wereldwijde netwerk en hebben we een integraal overzicht. Hierdoor kunnen wij betere zakelijke beslissingen nemen. Door gebruik te maken van de krachtige analysemogelijkheden en key performance indicators kunnen we onze operatie optimaliseren en efficiëntie maximaliseren.”

Virtuele supplychain-twin

“Door gebruik te maken van een zogeheten ‘virtuele supplychain-twin’ kan Viterra op de meest winstgevende manier profiteren van zijn wereldwijde waardeketen en anticiperen op veranderingen die zich voordoen in een dynamische zakelijke omgeving, zoals de handel in agrarische producten”, aldus John Kitchingman, Managing Director, EURONORTH, Dassault Systèmes.

“Onze DELMIA Quintiq supplychain-planningsoplossing zal Viterra op data gebaseerde informatie bieden om beslissingen te nemen en toe te passen in de hele supplychain. Dit zal Viterra helpen zowel sneller als wendbaarder te zijn in tijden van verstoring.”

Maximalisatie handelsmarges

Door een virtuele twin van de supplychain te creëren, kunnen handelaren in agrarische producten alle processen synchroniseren en optimaliseren. Dit maakt het mogelijk de handelsmarges te maximaliseren.

Dassault Systèmes stimuleert winstgevende groei op lange termijn binnen de landbouwsector met het 3DEXPERIENCE-platform en de DELMIA Quintiq supplychain-planningsoplossing.

Het biedt alle supplychain-partners nieuwe manieren om samen te werken, slimmere methoden voor het beheren van gegevens, beter bruikbare KPI-monitoring en snellere besluitvorming op basis van het simuleren van what-if-scenario’s.

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven