Algemeen
Viterra Delmia
Viterra had behoefte aan meer transparantie in hun supplychain

Viterra – voorheen bekend als Glencore Agriculture – is gestart met een ingrijpende digitale transformatie van het inkopen, verschepen, verwerken en verkopen van agrarische producten. Het transformatieproces is bedoeld om tot betere zakelijke beslissingen te komen. Ook wordt het mogelijk om de handelsmarges te maximaliseren. Onderdeel van dit programma is het implementeren van DELMIA Quintiq.

De planningsoplossing DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes zal worden gebruikt voor het creëren en benchmarken van scenario’s, zodat de processen van Viterra transparanter worden en continu kunnen worden bijgestuurd en geoptimaliseerd.

Integraal overzicht supplychain

Viterra verwerkt dagelijks grote hoeveelheden data ter ondersteuning van de wereldwijde logistieke supplychain van agrariërs die granen, oliezaden, peulvruchten, rijst, suiker en katoen verbouwen en aanleveren.

Om deze logistieke operatie verder te verbeteren, heeft Viterra behoefte aan een oplossing die helpt om overzicht te houden van en inzicht te verkrijgen in de impact van al deze grondstofstromen. Zodat op eenvoudige wijze mogelijkheden voor operationele efficiencyverbeteringen te vinden zijn.

Behoefte aan meer transparantie

“Commodity traders als Viterra hebben behoefte aan meer transparantie in hun supplychain”, zegt Peter Mouthaan, CFO van Viterra. “We moeten ons ervan verzekeren dat we onze operatie op de meest kosteneffectieve manier ‘runnen’. Tegelijkertijd dienen we een hoog niveau van serviceverlening te bieden en moeten we nieuwe kansen op een efficiënte en flexibele wijze kunnen grijpen.”

“Met DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes integreren we ons wereldwijde netwerk en hebben we een integraal overzicht. Hierdoor kunnen wij betere zakelijke beslissingen nemen. Door gebruik te maken van de krachtige analysemogelijkheden en key performance indicators kunnen we onze operatie optimaliseren en efficiëntie maximaliseren.”

Virtuele supplychain-twin

“Door gebruik te maken van een zogeheten ‘virtuele supplychain-twin’ kan Viterra op de meest winstgevende manier profiteren van zijn wereldwijde waardeketen en anticiperen op veranderingen die zich voordoen in een dynamische zakelijke omgeving, zoals de handel in agrarische producten”, aldus John Kitchingman, Managing Director, EURONORTH, Dassault Systèmes.

“Onze DELMIA Quintiq supplychain-planningsoplossing zal Viterra op data gebaseerde informatie bieden om beslissingen te nemen en toe te passen in de hele supplychain. Dit zal Viterra helpen zowel sneller als wendbaarder te zijn in tijden van verstoring.”

Maximalisatie handelsmarges

Door een virtuele twin van de supplychain te creëren, kunnen handelaren in agrarische producten alle processen synchroniseren en optimaliseren. Dit maakt het mogelijk de handelsmarges te maximaliseren.

Dassault Systèmes stimuleert winstgevende groei op lange termijn binnen de landbouwsector met het 3DEXPERIENCE-platform en de DELMIA Quintiq supplychain-planningsoplossing.

Het biedt alle supplychain-partners nieuwe manieren om samen te werken, slimmere methoden voor het beheren van gegevens, beter bruikbare KPI-monitoring en snellere besluitvorming op basis van het simuleren van what-if-scenario’s.

 • KTR Sinulastic koppeling

  Nieuwe serie torsieflexibele koppelingen uit denktank KTR

  Nieuwe koppelingen uit de KTR-Denktank. Links de Sinulastic bouwvorm A; rechts de Sinulastic bouwvorm B (foto: KTR Systems) Met de Sinulastic introduceert KTR een nieuwe serie uiterst torsieflexibele schotelkoppelingen die zijn ontwikkeld voor gebruik in hoofdaandrijvingen van dieselmotoren voor stroomgeneratoren (zogenaamde gen-sets), zware bouwmachines, compressoren,… Lees verder →

 • Festo duurzaamheid

  Festo: omzetdaling in 2020 maar sterk herstel verwacht in 2021

  Digitalisering en AI zijn bepalend voor de productontwikkeling met slimme en intelligente producten en maken energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen klantenoplossingen mogelijk (foto's: Festo) In het boekjaar 2020 had de Festo Group vanwege de pandemie te maken met een omzetdaling van 7,5%. Desondanks heeft Festo het… Lees verder →

 • Parker ISOBUS ProDisplay

  Full-version ISOBUS Task Controller-software Parker voor landbouwmachines

  De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin) Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines. ISOBUS TC fungeert… Lees verder →

 • Turck hellingsensoren

  Turck introduceert dynamische hellingsensoren

  De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck) In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en… Lees verder →

 • Murrelektronik xtremeDB 2

  Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

  xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik) Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties… Lees verder →

 • Lenze simulatie 1

  Van simulatie tot virtuele inbedrijfstelling

  Lenze heeft enkele hiaten opgevuld tussen de digitale engineeringsmogelijkheden bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van machines en installaties. (Foto's: Lenze) Industrie 4.0 is nauw verbonden met de digitale tweeling. Maar de mate van standaardisatie van de afzonderlijke ontwikkelingstools momenteel is nog laag.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven