Algemeen

Visionsensor met schuifmaat functie

Visionsensor van SensoPart met schuifmaatfunctie

De visionsensoren uit de Visor serie van SensoPart (vertegenwoordigd door forTop Automation & Energycontrol) zijn uitgebreid met een zogenaamde schuifmaat functie. Door toepassing van speciale algoritmes kunnen de sensoren op subpixel niveau nauwkeurig afstanden, breedtes en lengtes meten. Hetzelfde geldt voor binnen- en buitendiameters. De schuifmaat is beschikbaar in zowel de monochrome als een kleuruitvoering van de Viso V20 met 1,3 Mpixel resolutie.

Typische toepassingen zijn te vinden in testopgaven waarbij de klassieke object herkenningsmethoden niet voldoen. Deze situaties zijn onder meer te vinden in de verpakkingsindustrie, de machinebouw of de automobielindustrie en bijbehorende toeleveranciers. Bij de kunststof verwerking zijn door het meten van de buitencontour eenvoudig en betrouwbaar over- en onderspuitingen te herkennen. Door de 1,3 Megapixel resolutie zijn metingen tot op detailniveau en daarnaast grote beeldbereiken te analyseren.

Optieken visionsensor

Bijbehorende optiekvarianten (geïntegreerd of C/CS gemonteerd) bieden de mogelijkheid de sensoreigenschappen af te stemmen op de grootte van het te meten object. De gedetecteerde meetgegevens van de schuifmaatfunctie zijn via een dialoog grafisch weer gegeven. Dit ondersteunt de gebruiker in het optimaliseren van de parameters en het voorkomen van foutmetingen door verstoringen in het beeld.

Bij schuine kanten, verdiepingen of uitstekende delen zijn via de keuze van bijvoorbeeld minimum of maximum doelgericht de maten te zoeken. Door gebruik te maken van zogenaamde zoekstrepen is de nauwkeurigheid van de meting te verbeteren en de meettijden te verkorten.

Tot slot is op basis van de betreffende toleranties uit de meetwaarde een digitale goed- of afkeur vast te stellen die aan een eenvoudige digitale uitgang is mee te geven. Wanneer dit niet voldoet, bestaat tevens de mogelijkheid om de waarden via de Profinet interface (of Ethernet, RS422 en RS232) uit te voeren voor verdere analyse of opslag.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven