Algemeen
Kuka Tehnishow 2018
Kuka.Sim 3.0 stelt bedrijven in staat om eigenhandig een lay-out onderzoek te maken van hun concept (foto: Kuka)

Als nieuwste ontwikkeling heeft Kuka een virtuele wereld toegevoegd aan haar simulatiesoftware Kuka.Sim 3.0. Gebruikers kunnen door middel van een 3D bril in hun toekomstige applicatie ‘rondlopen’. Ook tijdens de TechniShow is dat mogelijk op de stand van Kuka.

Een automatiseringsconcept wordt niet van vandaag op morgen uitgewerkt. Bedrijven moeten hier de nodige tijd en aandacht aan besteden om zo tot het ideale concept te komen. De simulatiesoftware Kuka.Sim 3.0 helpt bedrijven om de juiste keuzes te maken.

Lay-out onderzoek met Kuka.Sim

Kuka.Sim 3.0 stelt bedrijven in staat om eigenhandig een lay-out onderzoek te maken van hun concept. Zo kunnen ze zelf zien welk type robot het meest geschikt is in hun concept, wat het werkbereik is en de cyclustijd. Hierdoor vermijden bedrijven onaangename verrassingen die vaak gepaard gaan met onvoorziene extra kosten. Dankzij de Kuka.Sim 3.0 software is het voor bedrijven gemakkelijk om verschillende simulaties te ontwerpen en deze met elkaar te vergelijken.

eCatalog en 3D CAD modellen

De meeste componenten die uit de eCatalog komen zijn parametrisch gedefinieerd. Dit betekent onder andere dat u een veiligheidsomheining kan overnemen in de exacte hoogte en breedte zoals vereist bij uw installatie. De elektronische catalogus is enorm uitgebreid en bevat onder andere grijpers, transportbanden en veiligheidsomheiningen. Het is tevens mogelijk 3D CAD modellen te importeren. Een virtuele robot-controller maakt het mogelijk real-time cyclusonderzoek te doen. Je kunt dus zonder enig probleem jouw exact concept op voorhand uitwerken.

Virtual Reality brillen

Op stand 10B024 op de TechniShow zal KUKA een uitgebreide demonstratie geven over KUKA.Sim 3.0 in combinatie met virtual reality brillen. De bezoeker krijgt dus de kans om in zijn/haar automatiseringsconcept te stappen en hier een kijkje te nemen. Kom dus zeker eens langs en beleef jouw concept live op stand 10B024 op de TechniShow.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven