Algemeen
5 miljoen Anybus modules
HMS Industrial Networks heeft zijn vijf miljoenste Anybus module geleverd (foto: HMS).

HMS Industrial Networks heeft zijn vijf miljoenste Anybus product geleverd. De ontvanger is Parker Hannifin. Het gaat om een Anybus CompactCom B40 die zal worden gebruikt in één van Parker’s nieuwe regelventielen. De kaart zorgt ervoor dat deze regelventielen kunnen communiceren op elk veldbus- of industrieel Ethernet netwerk en daardoor dus in elke toepassing kunnen worden gebruikt.

Anybus CompactCom producten zijn uitwisselbare communicatieproducten die worden geïntegreerd in industriële apparaten om verbinding te kunnen maken met verschillende veldbus- en industriële Ethernet netwerken. Na implementatie van het Anybus concept kan worden overgeschakeld op een ander netwerk door eenvoudig naar een andere module over te schakelen.

De eerste module werd ontwikkeld in 1994. Omdat het aantal veldbussen in die tijd snel groeide, was het concept dat gebruikers toegang biedt tot vrijwel elk industrieel netwerk, een baanbrekende innovatie. Tegenwoordig worden er vijf miljoen modules in het veld ingezet. Hoewel de modules nu over veel IT- en IoT-functionaliteit beschikken, blijft de multi-netwerkfunctionaliteit van het Anybus concept nog steeds het belangrijkste voordeel voor de gebruiker.

Vijf miljoenste Anybus

Het vijf miljoenste product dat geleverd werd aan Parker Hannifin is een Anybus CompactCom B40. Dit is een uitgeklede versie van CompactCom zonder behuizing, connectoren en netwerkisolatie. Deze versie geeft de gebruiker veel vrijheid bij het ontwerpen van het product. De Anybus CompactCom zal worden toegepast in het nieuwe pneumatische regelventielsysteem van Parker dat onlangs in productie is genomen. Parker Hannifin en HMS werken al meer dan tien jaar samen.

Parker Pneumatic Division North-America and Europe heeft om meerdere redenen voor deze variant gekozen. Hij biedt netwerkflexibiliteit omdat hij kan worden geflashed om te voldoen aan de regionale veldbus- of Ethernetprotocol voorkeuren. Tevens biedt CompactCom ontwerpflexibiliteit, aangezien de vormfactoren chip-, brick- en module-versies omvatten.

De Anybus communicatieproducten ondersteunen alle belangrijke industriële netwerken die Parker Hannifin nodig heeft in zijn regelventielen om verbinding te kunnen maken met de diverse besturingssystemen die worden gebruikt in de automatiseringstechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven