Algemeen

Vierde generatie mobiele besturing

STW mobiele besturing

Sensor-Technik Wiedemann (STW) heeft de vierde generatie besturingen voor mobiele toepassingen geïntroduceerd. De ESX-4CS-GW blinkt uit als vrij programmeerbare communicatie-gateway dankzij een nieuwe processorarchitectuur en wordt ondersteund door de OpenSyde ontwikkelomgeving van het bedrijf. Tegelijkertijd voert STW een nieuw behuizingsconcept voor zijn mobiele besturing in.

De ESX-4CS-GW is het eerste product van de nieuwe vierde generatie besturingen. Als communicatiegateway is deze voorzien van zes CAN-interfaces, een ethernet switch met vier poorten, een LIN- en een RS232-inerface. Met bovendien veertien analoge en digitale in- en uitgangen in de standaardconfiguratie kan de vrij programmeerbare besturing ook kleine taken van het sensor- en actuatormanagement uitvoeren.

Een Infineon Aurix processor zorgt in de vierde generatie ESC-besturingen voor de snelle bewerking van de commando’s. De Aurix werkt met drie onderling onafhankelijke 32-bit TriCore-processorkernen als zogeheten Triple-TriCore op 300 MHz.

Mobiele besturing

De ESX-4CS-GW voldoet aan de normen voor conformiteit volgens CE und E1 en aan standaards voor auto-, landbouw- en bouwmachine-industrie. Aan de toelating voor veiligheidstoepassingen volgens PLd (DIN EN ISO13849-1:2016-06) respectievelijk SIL 2 (IEC 61508 Edition 2.0:2010-04) wordt gewerkt.

Net als bij de derde generatie worden C en IEC-61131 als programmeertalen ondersteund. De respectievelijke ontwikkelomgevingen daarvoor zijn Codesys en OpenSyde. Met laatstgenoemde biedt STW een framework en toolset voor de implementatie, analyse, onderhoud en documentatie van functies en programma’s in besturingssystemen voor mobiele werktuigen.

OpenSyde

OpenSyde kenmerkt zich vooral door zijn openheid: vrij te gebruiken interfaces voor het programmeren, voor het vastleggen van eisen of de integratie van besturingen van derden. Met het ontwikkelsysteem is een snelle realisering mogelijk van applicaties die rekening moeten houden met functionele veiligheid.

Bovendien heeft OpenSyde ontwikkelings- en serviceteams een gebruikersvriendelijke interface volgens het modernste ontwerp en garandeert daarmee de continuïteit van variabelen-definitie tot en met ondersteuning.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven