Algemeen
Volkswagen I.D. elektromotoren
Dankzij twee elektromotoren en 3D geprinte aerodynamica heeft de I.D. R Pikes Peak meerdere records verbroken (foto's: Volkswagen)

Volkswagen werkt hard aan een nieuw en schoon imago na alle negatieve sjoemel-software publiciteit. Dit weekend scherpte Romain Dumas, tijdens de Pikes Peak International Hill Climb, in een elektrische VW I.D. R Pikes Peak niet alleen het record voor elektrisch aangedreven voertuigen aan, hij verbeterde ook het vorige overall record uit 2013 met 16 seconden. De nieuwe toptijd is 7:57,148 min.

Dankzij twee elektromotoren met een totaal vermogen van 500 kW/680 pk is de I.D. R Pikes Peak de sportieve vaandeldrager van de nieuwe I.D.-familie van Volkswagen. Hij heeft laten zien wat er met elektrische aandrijving kan worden bereikt: de snelste tijd ooit bij de 19,99 km lange bergrace met 156 bochten, die sinds 1916 al 96 maal is verreden.

Technologische maatstaven

De start vond plaats op 2.862 meter boven zeeniveau en de finish was op 4.302 meter hoogte. De I.D. R Pikes Peak is speciaal voor deze race ontworpen: hij combineert een laag gewicht (minder dan 1.100 kg) met optimale aerodynamica – hoe ijler de lucht, des te minder downforce. Slimme software verzorgt op elk moment de optimale energieafgifte. Volkswagen Motorsport maakte gebruik van de Pervasive Engineering Simulation-oplossingen van ANSYS voor het creëren van een digital prototype van het accusysteem en het verbeteren van het elektrische aandrijvingssysteem van de I.D. R Pikes Peak-raceauto.

Koelingsstrategie accu

De hoge ligging van het parcours zorgt voor een ongeveer 35 procent lagere luchtdichtheid, dit resulteert in andere aerodynamische omstandigheden dan op een circuit in een vlak landschap. Behalve voor realtime data worden de oplossingen van ANSYS gebruikt om rijomstandigheden te simuleren die in een traditionele windtunnel niet nagebootst kunnen worden. Met behulp van de ANSYS-oplossingen berekenden de Volkswagen-engineers de ideale verhouding tussen koelende luchtstroom en verminderde aerodynamica, en bepaalden zij de beste koelingsstrategie voor de accu.

Nieuwe mogelijkheden elektrische aandrijving

“ANSYS maakt verbeteringen mogelijk op het gebied van elektrificatie en bij een nieuwe generatie voertuigen met multifysische oplossingen en Pervasive Engineering Simulation,” zegt Shane Emswiler, Vice President en General Manager bij ANSYS. “Het Pikes Peak-traject bewijst het belang van de simulatieoplossingen van ANSYS. Deze oplossingen helpen klanten bij nieuwe uitdagingen en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden op het gebied van elektrische aandrijving.”

Aerodynamica uit 3D-printer

Veel nieuwe componenten, zo’n tweeduizend in totaal, zijn vervaardigd met een 3D printer. Dit heeft veel tijdsbesparing opgeleverd. In aerodynamisch opzicht heeft de I.D. R Pikes Peak bovendien extra voordelen: de twee elektromotoren (totaal vermogen 500 kW/680 pk) hoeven niet zo intensief gekoeld te worden en in tegenstelling tot een verbrandingsmotoren hebben ze geen lucht nodig. Stroomlijnverstorende onderdelen als luchtinlaten zijn dus niet nodig.

Snel en milieuvriendelijk laden

Volgens de Pikes Peak-reglementen dienen elektrische auto’s bij een onderbreking van de race in staat te zijn om binnen 20 minuten weer volledig opgeladen te zijn. Daarvoor werden generatoren gebruikt, met Glycerol als brandstof. Glycerol ontstaat bij de productie van biodiesel. Het zorgt voor een verbranding waarbij nauwelijks schadelijke uitlaatgassen en reststoffen vrijkomen.

Razendsnelle ontwikkeling

Project I.D. Pikes Peak startte op 18 oktober 2017. Er zaten slechts 250 dagen tussen die datum en de race zelf. In die tijd werd er gewerkt aan de ontwikkeling van de innovatieve elektrische aandrijflijn, de aerodynamica en ondersteltechnologie, maar ook aan de specifieke eisen die aan de batterijen worden gesteld en natuurlijk aan de bouw van prototypes. Daarbij heeft Volkswagen Motorsport veel hulp gehad van partners als Volkswagen R, ANSYS, Michelin Integral e-drive en OMP.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven