Algemeen
Het SESAM prototype is gebaseerd op een bestaand model, de JD6R, waarbij de bestaande dieselmotor er uit is gehaald. (foto's: John Deere)

In aanloop naar de SIMA landbouwmachinebeurs in Parijs, die plaatsvindt van 26 februari tot en met 2 maart 2017, toonde John Deere onlangs een prototype van een volledig elektrische trekker. Twee elektromotoren zorgen hier voor rijaandrijving en de PTO.

John Deere heeft deze trekker de naam SESAM gegeven hetgeen staat voor Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery. Het prototype is gebaseerd op een bestaand model, de JD6R, waarbij de bestaande dieselmotor er uit is gehaald. Op de plaats van de dieselmotor zien we een enorm lithium-ion accupakket. Vlak daarachter zijn de twee elektromotoren gepositioneerd die een continue vermogen van 130 kW leveren.

john-deere-electric-03

Het idee achter de SESAM is natuurlijk goed, en is nog beter als het accupakket wordt opgeladen met groene stroom die vaak bij moderne boerderijen te vinden is. Denk aan zonnepanelen, een windturbine of een biogasinstallatie. Ook bij het afremmen en bergafwaarts rijden wordt weer energie opgewekt.

Accucapaciteit nog niet genoeg

john-deere-electric-01Volgens John Deere kan met dit accupakket zo’n vier uur lang gereden worden, en zegt zelf dat dat bij lange na niet genoeg is voor de dagelijkse werkzaamheden op grote landbouwgronden. Bovendien zal de accucapaciteit ook afhangen van de bewerking die op het land wordt uitgevoerd en of de werktuigen achter de trekker eveneens aangedreven worden. Bovendien zal zo’n accupakket in de winter heel anders presteren dan in de zomermaanden.

Lagere onderhoudskosten

De positieve kant van een elektromotor is natuurlijk het hoge koppel dat direct aanwezig is en zullen de onderhoudskosten ook flink minder zijn. De twee motoren kunnen op drie manieren hun vermogen afgeven, beide in gebruik voor de wielaandrijving, beide in gebruik voor de PTO, of één motor voor de rijaandrijving terwijl de andere de PTO aandrijft. Wat opvalt is dat John Deere hier gebruik maakt van een bestaande trekker en waarbij alleen de dieselmotor, transmissie en dieseltank zijn verwijderd. De aandrijfassen blijven intact, net zoals de hydrauliek.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven