Algemeen
Hoyer Motors Test centre Hadsten Denmark
In eerste instantie is het nieuwe testcentrum in staat om onbelaste tests uit te voeren op elektromotoren tot 1.000 kW, met een spanning tussen 110-830 V en bij frequenties tot 120 Hz (foto's: Hoyer Motors)

Vrijdag 18 januari heeft Hoyer Motors in Hadsten, Denemarken, haar nieuwe testcentrum geopend. Klanten, marine surveyors en andere zakelijke partners werden uitgenodigd om de nieuwe faciliteiten te vieren met alle medewerkers van Hoyer. Het testcentrum werd geopend door Hoyer’s CEO Henrik Sørensen en Managing Director van Wärtsila in Denemarken Bernd Bertram. Het nieuwe testcentrum versterkt de positie van Hoyer als preferred supplier van elektromotoren voor OEM-klanten.

Hoyer Motors heeft geïnvesteerd in het nieuwe testcentrum in Hadsten om haar positie als leverancier van het OEM-segment te verstevigen. Dit betekent dat Hoyer nu in staat is om in huis en binnen korte tijd elektromotoren tot 1000 kW te testen en te certificeren. De toegenomen flexibiliteit en grondige documentatie van geteste motoren is waardevol voor de grote internationale OEM-ers van pompen, ventilatiesystemen en andere toepassingen binnen de maritieme, industriële en windsector. In de afgelopen jaren heeft Hoyer Motors verschillende initiatieven genomen om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor deze doelgroepen.

Strategische focus

“Het testcentrum is deel van de uitbreiding van onze strategische focus op grote OEM-producenten binnen onze marktsegmenten. De elektromotoren van Hoyer worden gebruikt in kritische toepassingen aan boord van schepen, in windturbines en op olieplatforms. Het is dus van cruciaal belang dat de producenten en hun klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de motoren om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Het is absoluut essentieel om aan te geven dat we een serieuze motorenleverancier zijn en zo ons vertrouwen verder vergroten”, aldus Henrik Sørensen.

Meer controle over proces en levertijd

Door het testen van elektromotoren zelf uit te voeren in plaats van gebruik te maken van een derde partij, krijgt Hoyer meer controle over het proces, meer flexibiliteit en een potentieel om de levertijd te verkorten. Sørensen: “Flexibiliteit en levertijd zijn van cruciaal belang voor onze klanten. We willen ons handhaven aan de top van onze segmenten. Dit vereist onder andere de faciliteiten en de expertise die het nieuwe testcentrum ons biedt.”

Het testcentrum werd geopend door Hoyer’s CEO Henrik Sørensen (rechts) en Managing Director van Wärtsila in Denemarken Bernd Bertram (in het grijs)

Het testcentrum biedt Hoyer ook de mogelijkheid om klanten uit te nodigen om de verschillende tests die worden uitgevoerd te observeren. Hetzelfde geldt voor de samenwerkingspartners van de maritieme classificatiebureaus zoals ABS, DNV GL en BV, waar Hoyer al nauw samenwerkt met hun inspecteurs.

Ervaring uit China

Het nieuwe testcentrum is gebouwd volgens dezelfde principes als het bestaande testcentrum van Hoyer in Ningbo, China. De twee centra gaan nauw samenwerken om een snelle en efficiënte service aan de internationale waardeketen van Hoyer te garanderen. “Wij zijn een wereldwijd opererend bedrijf en onze klanten werken en exporteren ook over de hele wereld. Daarom vinden wij het vanzelfsprekend dat wij zowel in Azië als in Europa testen kunnen uitvoeren. We brengen veel ervaring van China naar Denemarken over. De twee vestigingen zullen tegelijkertijd opereren als een gecombineerde eenheid met gedeelde middelen en competenties. Dit maakt ons minder kwetsbaar tijdens piekperiodes en biedt betere mogelijkheden voor de ontwikkeling van vaardigheden”, legt Sørensen uit.

Testen met en zonder belasting

In eerste instantie is het nieuwe testcentrum in staat om onbelaste tests uit te voeren op elektromotoren tot 1.000 kW, met een spanning tussen 110-830 V en bij frequenties tot 120 Hz. In de loop van 2019 zal de capaciteit worden uitgebreid om met volledige belasting te testen. Ook wordt het mogelijk om de middenspanningsmotoren van Hoyer met spanningen tot 13.200 V te testen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven