Algemeen
Faulhaber anthozoa sculptuur
Faulhaber Toont op de komende Hannover Messe ‘Project Anthozoa’ tonen (foto: Faulhaber)

Steeds vaker komen moderne kunstenaars met bewegende of oplichtende sculpturen waarin vaak de meest interessante aandrijftechniek zit verweven. Schreven we in het verleden al vaker over Daan Roosegaarde en andere Nederlandse kunstenaars, in het buitenland zijn ook vele creatieve technische geesten actief.

FAULHABER laat weten dat ze op de komende Hannover Messe ‘Project Anthozoa’ tonen, aangedreven door lineaire DC-servomotoren. Voor het ‘Project Anthozoa’ hebben de industrieel ontwerpers en engineers van MKT AG (Olching) en flying saucer GmbH (Berlijn) hun inspiratie gehaald uit de neteldierenklasse anthozoa, die onder andere koralen en zeeanemonen omvat. Er werd samengewerkt met Faulhaber om de vloeiende bewegingen op indrukwekkende wijze visueel te demonstreren.

Ongewervelde zeedieren

De kinetische sculptuur ‘Project Anthozoa’ imiteert op perfecte wijze de soepele bewegingen van de ongewervelde zeedieren. De voordelen van de lineaire aandrijvingen van Faulhaber worden daarbij artistiek geïllustreerd: vloeiende, levensechte bewegingen zonder koppelrimpel, een strak lineaire kracht-stroomverhouding, veel dynamiek en een exacte positiecontrole.

Perfecte choreografie

In totaal 120 lineaire DC-servomotoren en evenveel Faulhaber motion controllers werken in dit fascinerende kunstwerk samen om de perfecte choreografie van de vloeiende beweging op indrukwekkende wijze te demonstreren. Dit alles en meer is te zien en vooral te ervaren bij Faulhaber, hal 15, stand H29, op de Hannover Messe van 23 t/m 27 April 2018.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven