Algemeen
autonoom voertuig
Tijdens Agritechnica demonstreerde Danfoss een voertuig met tal van autonome functies (foto: Danfoss Power Solutions).

Tijdens de Agritechnica afgelopen november in Hannover presenteerde  Danfoss Power Solutions een systeem voor een autonoom voertuig, Het Danfoss Autonomous Vehicle Integration System oftewel DAVIS is een flexibele technologie-oplossing die machinebouwers in staat stelt om autonome kenmerken aan te bieden voor hun off-highway voertuigen. De demonstratie was een success en zorgde voor een geode terugkoppeling uit de markt.

DAVIS is voor Danfoss een verkenningsproject geweest. De onderneming startte de reis met de bedoeling om precies te weten te komen want de klanten nodig hebben. Ook wilde het bedrijf weten hoe ze die klanten in het tijdperk van autonoom bedrijf als partner kan helpen met de juiste componenten, systemen en ondersteuning.

Autonoom voertuig

Danfoss kan sommige autonome functies zoals afstandsbediening al introduceren voor off-highway voertuigen, met systemen van derde partijen. De demonstratie met DAVIS benadrukte het potentieel voor autonome functies voor deze voertuigen en is een veelbelovende eerste stap naar samenwerking met partners naar een oplossing die de markt kan gebruiken.

DAVIS brengt de uitgebreide applicatiekennis van Danfoss in hydrauliek, elektronica, sensoren en op de cloud gebaseerde bedieningsinterfaces die nodig zijn om een autonoom system te bouwen samen. Danfoss Power Solutions zoekt nu naar klanten van wie het machineontwerpen kan gebruiken om de mogelijkheden van DAVIS te verfijnen.

De technologie voor autonome voertuigen is er. De onderneming wil nu ontdekken hoe sensoren samenwerken met deze technologie en waarde toevoegen. Daar heeft ze de klanten voor nodig – om kennis te delen en om van die klanten te klaren. Uiteindelijk bouwen zij de machines en Danfoss wil zeker weten dat ze de juiste oplossingen voor de meest gangbare processen ontwikkeld.

Extra functionaliteit

Met DAVIS zouden de volgende voordelen kunnen worden toegevoegd aan bestaande machineontwerpen:

Connectiviteit. DAVIS is gekoppeld aan een op de cloud gebaseerde bedieningsinterface die wordt gebruikt voor besturing en data-analyse. Dit biedt flexibiliteit voor de eindgebruiker (hij kan zijn machine vanaf elke plaats besturen) als inzicht hoe de beschikbaarheid en productiviteit van de machine te verbeteren.

Routebepaling. De machine kan zelf de meest efficient route bepalen met op maat gesneden algoritmen in plaats via een op de cloud gebaseerde service. Om berijdbare gebieden vast te stellen maakt het voertuig gebruik van locale kaarten. Ook evalueert het continu de locale rijomstandigheden.

Detectie van obstakels. DAVIS gebruikte meerdere sensoren om zowel vaste als bewegende obstakels op zijn pad te detecteren en zal de uitgestippelde route daarop aanpassen. Door deze functie kan de machine meerdere bewegende objecten tegelijkertijd waarnemen waardoor en veiligheid en productiviteit worden verbeterd.

Samenwerkende sensoren. In DAVIS worden meerdere sensoren gebruikt om zowel globale als locale positiedata te combineren, wat leidt tot een nauwkeuriger bepaling van de positive. Dit verhoogt de productiviteit van zowel de rij- als arbeidsfuncties van de machine.

Intelligente besturing. Meerdere niveaus van machinebesturing werken naadloos samen op één gemeenschappelijk platform. De kern van de functionaliteit van DAVIS is gebouwd op het geproefde en gemakkelijk te gebruiken Plus+1 platform van Danfoss. Hierdoor kunnen machinebouwers gebruik maken van de jarenlange machinekennis van Danfoss en daarin sensoren integreren. Bovendien biedt het Plus+1 platform gemakkelijke integratie en flexibiliteit in het ontwerp.

Onderstaand filmpje geeft een beeld van de (onverwachte) mogelijkheden van de technologie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven