Algemeen
Boeing-onderzoekers zullen het prototype gebruiken als vliegend testobject om de bouwstenen te ontwikkelen voor de zelfsturende technologie van toekomstige toepassingen (foto's: Boeing)

Boeing heeft een nieuw prototype van een onbemande elektrische vertical-takeoff-and-landing (eVTOL) vrachtdrone onthuld. Bijzonder zijn de korte ontwikkelingstijd van 3 maanden en de transportcapaciteit van 226 kg.

Het prototype zal worden gebruikt om de autonome besturingstechnologie van Boeing voor toekomstige lucht- en ruimtevaartuigen te testen en ontwikkelen. Het prototype is ontwikkeld voor het vervoeren van een lading tot 226 kilo, en bestemd voor mogelijke toekomstige vracht- en logistieke toepassingen.

Het prototype wordt aangedreven door een elektrisch aandrijvingssysteem en beschikt over acht tegen elkaar in draaiende bladen, die verticaal vliegen mogelijk maken. Het beschikt daartoe over acht compacte, lichtgewicht elektromotoren. De drone is 4,57 meter lang, 5,49 meter breed en 1,22 meter hoog, en weegt 339 kilo.

In minder dan drie maanden tijd ontwierp en ontwikkelde een team van ingenieurs en technici het prototype. Het doorstond met succes de eerste testvluchten van het Boeing Research & Technology’s Collaborative Autonomous Systems Laboratory in Missouri, de Verenigde Staten.

Boeing-onderzoekers zullen het prototype gebruiken als vliegend testobject om de bouwstenen te ontwikkelen voor de zelfsturende technologie van toekomstige toepassingen. Boeing HorizonX leidde, samen met partners in Boeing Research & Technology, de ontwikkeling van het prototype. Het vormt een aanvulling op het prototype voor een eVTOL-passagiersvliegtuig dat wordt ontwikkeld door Aurora Flight Sciences, een bedrijf dat eind vorig jaar door Boeing werd overgenomen.

Bron: Piloot & Vliegtuig / Boeing

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven