Bericht

Vernieuwde engineering-software Rittal

Rittal heeft nieuwe versies uitgebracht van engineering-software voor zijn klanten Met de nieuwe versie van de planningsoftware Power Engineering 4.1 kunnen bouwers van typegoed-gekeurde laagspannings-installaties sneller confi-gureren. Het programma Rittal Therm neemt de complete tijdrovende berekening van de klima-tiseringsbehoefte van schakelkasten voor zijn rekening. De nieuwe versie 6.0 biedt verbeterde gebruikersinterface en nieuwe berekeningstools.

Het spectrum van Power Engineering omvat de totale projectbewerking met het Ri4Power systeem van Rittal: vanaf planning en calculatie via front-aanzichten en stuklijsten tot en met prijsberekening en materiaalbestelling.

Met de nieuwe versie 4.1 komen er nog meer mogelijkheden.Door de integratie van Flat-PLS kunnen paneelbouwers nu Ri4Power systemen tot 5.500 A configureren. De planningtool werd uitgebreid met de nieuwe NH zekeringlastscheiderstroken en met productspecifieke tekeningen, die hepen vast te stellen welke systeemcomponenten op velden en montagepunten moeten worden geplaatst en voor verkorting van de montagetijd zorgen.

Een automatisch gegenereerde CAD-tekening kan worden weergegeven, afgerukt en geëxporteerd in bijvoorbeeld DWG-formaat. Door uitgebreide import- en exportfuncties – die een geautomatiseerde data-overdracht van tekeningen en stuklijsten mogelijk maken – inclusief een interface naar Eplan Electric P8.

     
Rittal heeft nieuwe versies uitgebreid van engineering-software voor zijn klanten: Power Engineering 4.1 en Rittal Therm 6.0.

Therm

Overgedimensioneerde koelapparaten voor schakelkasten zijn terwille van de energetische efficiency niet meer verantwoord. Onderdimensionering daarentegen zorgt voor te snel overlijden van de elektronica. De markt vraagt dus om een optimaal gedimensioneerde koeltechniek. Rittal Therm kan de tijdrovende berekeningen exact en snel uitvoeren.

Een nieuwe layout in Vista-stijl en een verbeterde gebruikersinterface met tabs en eenvoudige keuzemenu’s leiden de ontwerper naar het passende koelapparaat. Er is keuze tussen een Express mode en een Expert mode. Handig zijn nieuwe functies zoals een drukverliesprogramma voor het berekenen van leidingen en een programma voor het berekenen van de luchtvochtigheid. Verder kunnen oplossingen voor buitenopstellingen worden gemaakt met inachtneming van de instraling van de zon. Ook kunnen luchtfilters afhankelijk van de hoogte boven de zeespiegel worden gedimensioneerd. Alle resultaten kunnen als HTML- of XML-document worden geëxporteerd.

Nieuw is ook de open, gemakkelijk uit te breiden database met vermo-gensverliezen in Explorer-stijl. Daarin zijn reeds componenten (en hun vermogensverlies) van bekende fabrikanten van vermogens- en besturingselektronica opgenomen. Tot slot biedt de software uitgebreide informatie over het onderhoud en de inbedrijfname van de klimati-seringscomponenten en de dienstverlening van Rittal.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven