Algemeen
Practicum-meet-en-regeltechniek
Mikrocentrum heeft de cursus ‘meet- en regeltechniek’ vernieuwd en uitgebreid met een praktijkdag (foto: Mikrocentrum)

Cursussen van Mikrocentrum zijn sterk toegespitst op de praktijk. Nu heeft Mikrocentrum de cursus ‘meet- en regeltechniek’ vernieuwd en uitgebreid met een praktijkdag. U kunt deelnemen aan deze cursussen in het open cursus traject maar er bestaat ook de mogelijkheid deze bedrijfsintern te organiseren. 

Door de praktijkdag kunt u:
• een betere gesprekspartner worden voor uw klanten en netwerk
• met ‘up to date’ oplossingen te komen
• uw productiviteit verhogen door de opgedane kennis en ervaring

Wat leert u tijdens deze cursus?

U leert in deze cursus een stevige basis te leggen in het vakgebied meet- en regeltechniek. Dit zowel in de proces- en installatieautomatisering. Door de theorie, praktijkcasussen en practicum bent u in staat om de wensen, met betrekking tot meet- en regeltechniek duidelijk, maken aan derden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld proces engineers, project leiders, etc. Tevens kunt u directe ondersteuning bieden op het gebied van meet- en regeltechniek.

Voor wie?

De cursus is uitermate geschikt voor monteurs maar ook voor iedereen die zich bekend wil maken met meet- en regeltechniek. Ook de technicus die deze essentiële basiskennis eigen wil maken, bijvoorbeeld als PLC / DSC / SCADA programmeur of leidinggevende van technisch personeel.

Niveau van de cursus: MBO
Duur: 4 dagbijeenkomsten van 9.00 uur tot 16.30 uur, 1 bijeenkomst per week.
Bewijs van deelname: Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.
Lesmateriaal: Een uitgebreide syllabus inclusief de presentatie en de opdrachten

Practicum

De cursus is praktische opgebouwd. Binnen de cursus staan regelen en regelingen centraal. Naast de theorie is er ook een practicum gedeelte waar de cursist de lesstof in een procesopstelling en/of simulatie processen kan toepassen. Tijdens deze practicum dag kunt u kiezen welke oefeningen het meest praktisch zijn voor uw eigen praktijksituatie. Deze dag  zal plaatsvinden op de praktijklocatie in Eindhoven.

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Wouter Lintsen, telefoon: (040) 296 99 33 of bezoek de website.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven