Algemeen

Ventieleiland met hoge ventieldichtheid

Verbeterd ventielplatform Numatics G3

Asco Numatics heeft het G3-serie platform van elektronische ventieleilanden verbeterd, waardoor installatiekosten kunnen worden teruggebracht. Het ventieleiland is vergroot, zodat het maximaal 128 magneetventielen per ventieleiland kan aansturen. Hierdoor kunnen vanaf één station meer ventielen worden geregeld, waardoor kan worden bespaard op het aantal stations, de bekabeling, het interne leidingwerk en de elektrische aansluitingen in de kast. Handig als veel ventielen of pneumatische apparatuur binnen een kant-en-klare installatie of op een skid moet worden aangestuurd.

Met de nieuwe functionaliteit kunnen ontwerpers kastruimte beperken tot een minimum en hoeven ze minder stations te gebruiken voor pneumatische ventieleilanden. Ontwerpers kunnen meer ventielen in een kast kwijt of een kleinere kast gebruiken voor hetzelfde aantal ventielen. Bovendien hoeven de installateurs slechts één station op te bouwen en te configureren, waardoor tijd en arbeidskosten worden bespaard.

Vergroot ventieleiland

De vergrote ventielplatformen bieden plaats aan maximaal 128 magneetventielen van 11 mm en maximaal 80 ventielen van 18 mm en 26 mm. Om de capaciteit van de ventielplatformen te verhogen, zijn in het midden van de stations blokken met ventieldrivers en extra voedingsconnectors toegevoegd.

Dankzij deze flexibele aanpak betalen klanten alleen voor de capaciteit en functionaliteit waar hun ontwerp om vraagt. Er wordt een breed scala van communicatieprotocollen ondersteund, waaronder Ethernet/IPTM DLR, Profibus DP en Valve Sub-bus.

Om tijdens de ontwerp- en selectiefase tijd te besparen kunnen klanten de flexibele en krachtige online Dynamic Product Modelling tool gebruiken bij het ontwerpen van installaties. Met DPM kunnen de ventieleilanden volledig worden geconfigureerd. Dit levert een specificatie voor het product en biedt de mogelijkheid een CAD-tekening te downloaden.

Het nieuwe G3-serie platform is geschikt voor gebruik in biowetenschappen (farmaceutisch en biofarmaceutisch), voedingsmiddelen- en drankenindustrie, fijne chemicaliën en water-/afvalwatertoepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven