Algemeen

Foto’s: Veldlab RoboHouse officieel geopend

Op 18 januari is RoboHouse in Delft, het veldlab voor geavanceerde cognitieve robotica, officieel geopend. Tijdens de openingsceremonie kreeg de locatie de fieldlab-status van Jac Gofers (Smart Industry). Hij complimenteerde de inspanningen van de initiatiefnemers om RoboHouse op te zetten. “Het is moeilijk om ondernemerschap, technologieontwikkeling en onderzoek op één plek te hebben. RoboHouse is daar in geslaagd.”

Robo house

In het RoboHouse in Delft komen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven op het gebied van robotica bij elkaar (foto’s: Daniel Verkijk)

RoboHouse is een initiatief van TU Delft, TNO, RoboValley, Festo (vier maal Delft) en ABB Robotics (Rotterdam). Het lab is gevestigd op de campus van de TU Delft, naast het RoboValley-hoofdkantoor, in de voormalige faculteit voor biotechnologie. Het pand werd omgevormd tot een moderne industriële omgeving waar bedrijven en organisaties nieuwe robottechnologie-toepassingen kunnen ontdekken en ontwikkelen.

RoboHouse voor bedrijfsleven en onderwijs

“Als je kansen in robots ziet, maar je weet niet hoe, dan is RoboHouse de juiste plek”, aldus general manager Jaimy Siebel. “Hier kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica. Wij helpen hen vervolgens ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in ons testcentrum.”

Het nieuwe veldlab voor slimme industrie wil ook ontwikkelaars en studenten aantrekken. Ze kunnen lid worden en alle faciliteiten gebruiken. RoboHouse biedt een verscheidenheid aan cursussen, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk.

Volgens André Boer, voorzitter van Holland Instrumentation, is een fieldlab als dit ‘essentieel’ voor productiebedrijven in de regio. RoboHouse maakt deel uit van SMITZH, een netwerk van sectorlabs voor de smart industrie in de provincie Zuid-Holland.

Zie hieronder een foto impressie van de opening (foto’s: Daniel Verkijk)

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven