Algemeen

Veldbusinterface voor IFM diagnosesysteem

veldbusinterface IFM bewakingselektronica
De nieuwe geoptimaliseerde toestandsbewaking van machines en processen (foto: IFM).

Om dynamische signalen zoals versnellings-,  kracht- en analoge signalen te evalueren, heeft IFM Electronic zijn beproefde zeskanaals diagnosesysteem van de serie VSE voorzien van een veldbusinterface voor het uitwisselen van data met een PLC.

Signalen van de aangesloten sensoren worden in de VSE15x continu verwerkt om de in een parameterset gedefinieerde kenmerken voor de toestandsbewaking te berekenen. De resultaten worden vergeleken met grenswaarden en worden daarmee informatie over de toestand van het proces en de machine. Kwaliteitsverliezen worden aldus vroegtijdig herkend en uitval en kostbare schades voorkomen.

Veldbusinterface

Door de veldbusaansluiting kunnen de meetwaarden direct in de besturing worden aangegeven en de bewaking goed aan bedrijfstoestand en processen van de machine aangepast. Twee digitale schakeluitgangen met een reactietijd van 1 ms of minder voor tijdkritische alaarmen, drie Ethernet-poorten (voor gescheiden kantoor- en machinenetwerken), een groot historiegeheugen met real-time klok en teller zijn verdere kenmerken van de VSE15x.

Hulpgrootheden voor de toestandsbewaking, zoals toerental, trigger voor bedrijfstoestanden en niet-tijdkritische alarmen kunnen direct over de veldbus worden overgebracht en hoevel niet meer over analoge en digitale signalen worden uitgewisseld. Dit bespaart niet alleen tijd bij de bekabeling, maar ook bij de inbedrijfstelling van de betreffende in- en uitgangen aan de PLC.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven