Algemeen

Veiligheidsrelais voor vereenvoudigde installatie

ABB veiligheidsrelais

Met Sentry introduceert ABB een nieuwe serie eenvoudige, gebruiksvriendelijke en economische veiligheidsrelais met bijzondere kenmerken. Een geïntegreerd LED-display en nauwkeurige timerfuncties maken de veiligheidsrelais geschikt voor toepassing door machine- en paneelbouwers.

De Sentry-serie leent zich voor alle soorten veiligheidstoepassingen. De basismodellen zijn bedoeld voor eenvoudigere veiligheidsfuncties, terwijl de universele modellen geavanceerde features en een hoge mate van flexibiliteit bieden. De nieuwe relais zijn eenvoudiger te installeren, versnellen storingzoeken en minimaliseren onnodige downtime.

Verschillende veiligheidsrelais

De ABB Sentry serie omvat vier uitvoeringen:

  • Sentry BSR zijn basismodellen voor bijvoorbeeld noodstopknoppen en eenvoudige uitbreiding van veiligheidsuitgangen.
  • Sentry SSR zijn enkelvoudige functiemodellen voor onder meer tweehandbedieningen, deurschakelaars en OSSD-signalen.
  • Sentry TSR zijn veiligheidstimers met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid.
  • Sentry USR zijn ABB’s universele modellen met geïntegreerde led-displays en vooringestelde configuraties.

Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een vereenvoudigde installatie en vermindering van stilstandtijd. Gebruikers kunnen onder meer een keuze maken uit een handmatige of automatische reset via een schakelaar op de voorzijde van de relais. Verder zorgt ook de introductie van een multi-resetfunctie voor een belangrijke verbetering: met één resetknop kunnen nu gelijktijdig maximaal tien Sentry veiligheidsrelais worden gereset.

Verhoogde productiviteit

Sentry’s afneembare klemmenblokken versnellen de aansluiting en verkorten de tijd die nodig is voor vervanging. Met krachtige uitgangen van maximaal 6 A worden hulprelais in veel gevallen overbodig. Driekleurige LED’s en een display waarop de status van het relais direct zichtbaar is, dragen bij aan een snellere en eenvoudigere troubleshooting. Bij de Sentry-modellen met geïntegreerd display kan eenvoudig worden gekozen uit vooringestelde configuraties terwijl foutinformatie (zoals de laatste tien fouten) overzichtelijk wordt gepresenteerd.

De nieuwe timerfuncties kunnen tussen 0 en 999 seconden worden ingesteld met een nauwkeurigheid van +/- 1%, momenteel de hoogste in de industrie. ABB verwacht dat de extra precisie ook een belangrijke rol zal spelen bij de vermindering van onnodige stilstandtijd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven