Bericht

Veiligheidsmodule

Voor een betrouwbare bescherming van mensen en installaties ontwikkelde SEW-Eurodrive de modulaire veiligheidsmodule Movisafe UCS B. Deze serie is geschikt voor een veilige- en diagnose communicatie bij servo- en asynchrone aandrijvingen. Daarbij zijn de modules door de diverse motor/encoder combinaties en op elkaar afgestemde ontwerp- en parametreertools eenvoudig in het betreffende aandrijfsysteem te integreren.

De veiligheidsmonitors kunnen tot 150 digitale in- en uitgangen en tot 54 uitgangen veilig verwerken. De modulen zijn dan ook conform IEC 61508 SIL 3 TÜV-gecertificeerd. Verder zijn ze beschikbaar als compacte en als meerassige uitvoering en hiermee te gebruiken voor 1 – 2 assen; vooral in combinatie met de frequentieregelaar Movitrac B en de Movidrive B. Voor applicaties tot twaalf assen zijn UCS meerassige uitvoeringen met de servoversterker Moviaxis in te zetten.

De verschillende modulen voorzien in veilige aandrijffuncties zoals veilig gereduceerde snelheid, veilig stoppen en veilig positioneren. Daarnaast is gebruik te maken van PLC-functies (nood-uit, tweehandenbediening enzovoorts) en de grafische logische verwerking voor het vrij configureren van in- en uitgangen. De PROFI safe communicatie maakt een veilige integratie in automatiseringstopologieën op basis van Profibus DP en Profinet I/O mogelijk.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven