Algemeen
Keba veiligheidsbesturing
De veiligheidsbesturing KeSafe maakt een goed samenspel tussen mens, machine en robot mogelijk (foto: Keba).

Met de veiligheidsbesturing KeSafe van Keba is een goed samenspel tussen mens, machine en robot mogelijk. De veiligheidsoplossing voldoet aan alle relevante normen en richtlijnen, is schaalbaar, vrij programmeerbaar en kan bij willekeurige robottypes worden gebruikt.

De veiligheidsbesturing zorgt voor maximale veiligheid. Het toepassingsgebied varieert van eenvoudige logische combinaties via veilige enkele asfuncties tot en met uitgebreide veiligheidsfuncties voor robotapplicaties met maximaal twaalf assen.

De meervoudig gecertificeerde en individueel te combineren functionele bouwstenen zijn net als bij PLC besturingsfuncties, te gebruiken voor het eenvoudig en efficiënt opbouwen van veiligheidsapplicaties. Ze dragen daarmee bij aan de visie op de Smart Factory.

Veiligheidsbesturing

De KeSafe veiligheidsbesturing is leverbaar in drie functionele, elkaar opbouwende stappen verkrijgbaar: KeSafe PLC (veilige logica), KeSafe Motion (veilige enkele assen) en KeSafe Robotics (veilige robotica en veilige robotassen). Ze voldoet aan de volgende normen:

  • totaaloplossing tot Categorie 4, PLe volgens EN ISO 13849-1 respectievelijk SIL3 volgens EN 62061 en EN 61508
  • veilige functies voor enkele functies volgens EN 61800-5-2 (KeSafe Motion)
  • veilige robotbouwstenen volgens EN ISO 10218 (KeSafe Robotics)

Met behulp van voorgeprogrammeerde bouwstenen worden standaard veiligheidselementen zoals nood uit schakelaar, vrijgavetoetsen etcetera opgebowd en tot volledige veiligheidsapplicaties gecombineerd. Dankzij facultatieve logische bouwstenen kunnen met KeStudio willekeurig combinaties van ingangstoestanden worden gerealiseerd en actuatoren via veilige uitgangen veilig aangestuurd. Voor aandrijvingen specifieke veiligheidsfuncties als STO (Safe Torque Off) en SBC (Safe Brake Control) worden eveneens op deze manier gerealiseerd.

Besturing voor alle robots

De KeSafe veiligheidsoplossing wordt aangeboden in combinatie met het compacte besturings- en aandrijfsysteem KeDrive for Motion. Een veiligheids-CPU inclusief geoptimaliseerde software zorgt voor een veilig gebruik van machines en robots volgens actuele normen en richtlijnen.

Keba biedt met KeMotion een kant en klare robotbesturing die toch eenvoudig kan worden geconfigureerd. De gebruiker kiest het robotmodel en kan intuïtief direct de eerste bewegingsverlopen programmeren. KeMotion zorgt voor de snelle, open en individueel aan te passen automatisering van robots en machines.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven